Fudbal

Divošani u finalu Kupa Vojvodine poraženi od Novog Sada

Novi Sad. Fudbaleri Hajduka iz Divoša nisu uspeli da osvoje finale kupa Fudbalskog saveza Vojvodine i tako se plasiraju u završnicu Kupa Srbije za sledeću sezonu. Na putu do velikog uspeha isprečila im se ekipa RFK Novi Sad 1921. Ipak je i plasman u finale najveći razultat u istoriji kluba i dokaz koliko se u Divošu kvalitetno radi.

Novi Sad je zasluženo pobedio. Bio je nadmoćan tokom čitavog meča. Do jedinog pogotka novosađani su došli već u 5. minutu pogotkom koji je posle uspešnog dodavanja Simića postigao Panjak. Kasnije su šanse imali Vukosavljević, Balabanović i Erak koji je i zatresao mrežu ali je za malo bio u ofsajdu. Hajduk je imao veliku priliku u 33. minutu kada je Živković posle kornera Cvijića pogodio prečku gola Novog Sada.

U drugom poluvremenu Hajduk više napada ali nije došlo do promene rezultata. Pobedniku ekipi Novog Sada pored pehara pripala je i nagrada od 100000 dinara dok je Hajduk dobio upola manju sumu. Učesnici finala dobili su i zlatne odnosno srebrne medalje.

NOVI SAD. RFK Novi Sad 1921 – Hajduk (Divoš) 1:0 (1:0) GAT arena, gledalaca: 1.000, sudija: Radaković (Novi Sad). Strelac: Panjak u 5. minutu. Žuti kartoni: Panjak (Novi Sad), Sovilj i trener Mihajlović (Hajduk).

RFK NOVI SAD: Hromiš, Branković, Štefek (Kavčić), Jević, Ignjić, Simić (Kurtiši), Erak, Panjak (Mitrović), Balabanović, Vukaljević (Kovačević), Galić.

HAJDUK: Trkulja, Simić, Savinović, Halilović (Perović), Nikolić, Cvijić (Lazić), Vukobratoić, Sovilj, Živković (Savićević), Simeunović (Tomić), Trebovac.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142