Fudbal, Sport

Radnički osigurao plasman u plej-of

SMEDEREVO. FK „SMEDEREVO 1924”- FK „RADNIČKI” 1:1 /0:1/; Gledalaca: 400; Glavni sudija: Ržić Uroš; Pomoćne sudije: Pešović Milan i Jeremić Stefan; Četvrti sudija: Borisavljević Ljubiša; Delegat: Đulić Bojan

U poslednjem kolu prvenstva Mozzart Bet Prve lige Srbije, FK „Smederevo 1924” je na svom terenu dočekao ekipu FK „Radnički”. Radnički je odlično ušao u meč. Posle jedne greške zadnje linije domaćih igrača i lošeg dodavanja Kostić Miroljuba, lopta dolazi do fudbalera Radničkog Strahinje Čarapića koji je odlično uposlio Igora Vićentijevića koji je udarcem levom nogom sa leve strane matirao golmana domaćih za vođstvo Radničkog od 0:1 u 24. minutu meča. Smedervčani nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol gostiju pa su na odmor otišli sa golom zaostatka.

U drugom poluvremenu vodila se velika borba dve veoma kvalitetne ekipe. Posle jedne soloakcije Obradović Nemanja je pao u kaznenom prostoru gostiju i sudija je dosudio penal za Smederevo. Obradović Nemanja je u 84. minutu susreta bio precizan sa bele tačke i poravnao rezultat na 1:1 što je bio i konačan rezultat pa su bodovi podeljeni na ravne časti.

U domaćoj ekipi žuti karton dobio je Obradović Nemanja.

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su: Ivić Lazar, Čarapić Strahinja, Stefanović Stefan i Milić Andrija.

FK „Smederevo 1924”: Lukić Ognjen, Dimitrijević Nikola, Ilić Vladimir, Janković Luka, Jovanović Nikola, Jovanović Saša, Kostić Miroljub, Obradović Nemanja, Panić Petar, Petronijević Dimitrije, Zuvić Mateja.

U igru su sa klupe ušli: Jevremović Jakša, Jovanović Aleksa, Marković Lazar, Stojković Nikola i Luković Luka.

Trener: Mićović Saša

FK „Radnički”: Ostojić Miloš, Čarapić Strahinja, Cvetković Nemanja, Gajić Uroš, Ilić Vladimir, Isailović Darko, Ivić Lazar, Milić Andrija, Miodragović Ilija, Stanisavljević Stefan, Vićentijević Igor.

U igru su sa klupe ušli: Milić Andrija, Miodragović Ilija, Jovanović Đorđe, Cvetković Srđan i Đukanović Aleksandar.

Trener: Nikolić Dejan

„Veoma teška utakmica, utakmica gde mi igramo protiv svih. Neću da ulazim mnogo u suđenje ali generalno imamo problem sa tim kako god to izgledalo. Smederevo nije slučajno gde jeste. Radi se o dobroj ekipi, ekipi dobro selektiranoj, koja realno u zadnjih nekoliko utakmica nema poraza. Mi smo dali neki svoj maksimum, možda u ovom momentu i više od maksimuma i jedino ovako kada se svi borimo i kada smo svi na nekom maksimumu, mi izgledamo kao ekipa. Šteta što možda nismo pobedili ali nama je bio cilj taj plej-of, taj cilj smo ostvarili. Mislim da igračima, stručnom štabu i svim ljudima u klubu treba dati priznanje jer znate i samo kroz šta smo sve prošli cele sezone. Mislim da smo zaslužili to da budemo gde jesmo. Malo ćemo se presabrati i daćemo sve od sebe da vratimo neke dugove iz ovih zadnjih utakmica gde smo realno oštećeni, gde smo možda i zaslužili više, a nismo to iz raznoraznih razloga. Nadamo se da ćemo u plej-ofu dati svoj maksimum i da ćemo pomrsiti konce mnogima i neki koji su nas otpisali, prerano su nas otpisali tako da smo se mi vratili tamo gde nam je mesto, gde zaslužujemo i kao klub i kao ekipa,” izjavio je trener Radničkog Nikolić Dejan.

FK „Radnički” je u plej-of ušao sa 6. pozicije.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719