Fudbal, Sport

Drugo gostovanje Radničkog u Smederevu, isti protivnik, isti cilj

SREMSKA MITROVICA. Samo nedelju dana od poslednjeg susreta sremskomitrovačkog Radničkog i Smedereva, isti protivnici će se ponovo na Tvrđavi pogledati oči u oči i ove subote. Prethodna utakmica završena je podelom bodova, kojom su, kada se sve sabere i oduzme zadovoljniji bili Mitrovčani, jer su uspeli da zadrže poziciju u gornjem delu tabele, donosno obezbede plasman u plejof.

„U prethodnu utakmicu ušli smo pod veliki pritiskom dobrog rezultata, jer je bilo dosta neizvesno ko će ući u plejof. Momci su na terenu dali svoj maksimum i bili smo nadomak pobede, međutim penal u samoj završnici susreta nas je omeo da da dođemo do sva tri boda. Ipak, uspeli smo da ostvarimo zacrtano. Utakmica je bila dosta napeta, takmičarska, što očekujem i od današnjeg susreta. Mi svakako ulazimo rasterećeniji, igraćemo na pobedu, ali mirnije glave, dok Smederevo, bar prema nekim najavama pretenduje na visok plasman, pa čak i ulazak u Superligu, te samim tim verujem da će svim silama pokušati da dođe do pobede,” kaže šef struke crvenih Dejan Nikolić.

Prema rečima Nikolića u narednim susretima igrači sa manjom minutažom će dobiti priliku na terenu.

„Plejof je, rekli smo to više puta, bio naš primaran cilj i sada kada samo ga ostvarili imamo mogućnost da napravimo samo korak dalje. Pokušaćemo da prikažemo dobru igru sve do kraja prvenstva, ali u nastavku ću da ukažem veću šansu igračima koji su do sada bili u nekom drugom planu,” dodaje šef Mitrovčana.

Nikoliću je ovo drugi mandat u Sremskoj Mitrovici, a podsećanja radi, prethodni put kada je sa klupe vodio tim iz grada na Savi, Radnički je u plejof ušao sa 4. mesta na tabeli. Na klupu Radničkog ponovo je seo krajem novembra meseca.

„Vratio sam se u Radnički u momentu kada je ekipa prolazili više, kako mi se čini, krizu rezultata nego igre. Do promene na čelu stručnog štaba svakako ne bi došlo, da je sve išlo u dobrom smeru. Po mom dolasku odmah samo zabeležili dve pobede koje su nas malo pomerile na tabeli i posle toga jedini pravi kiks koji smo imali na domaćem terenu jeste bio poraz od Metalca. U suštini mislim da smo sve ove utakmice posle priprema odigrali na jednom zadovoljavajućem niovu, a ukoliko se uzme u obzir da smo za protivnike imali timeove iz vrha tabele, kao i da su nas dosta mučilte povrede, pa smo skoro pred svaku utakmicu imali 2 do 3 povređena igrača. Realno gledajući, ovo je jedna mlada ekipa kojoj još treba iskustva, ali ukoliko većina ostane na okupu uz neka određena pojačanja sigurno može još dosta da napreduje. Odao bih mojim igračima priznanje za dosadašnji trud, rad i zalaganje, dobar odnos prema treningu i svim drugim obavezama. Prvenstvo nije završeno, igraćemo svaku utakmicu na pobedu, pa kako nam bude,” zaključuje Nikolić.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630