Fudbal, Sport

Radnički zabeležio novu važnu pobedu za nastavak prvenstva

SREMSKA MITROVICA: FK „RADNIČKI ” – RFK „NOVI SAD 1921” Novi Sad 1:0 /0:0/; Gledalaca: 300; Glavni sudija: Petrović Dejan; Pomoćne sudije: Vladić Aleksandar i Šain Goran; Četvrti sudija: Delibašić Marko; Delegat: Zavišin Srđan.

U 24. kolu prvenstva Mozzart Bet Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički” i gostujuća ekipa FK „Novi Sad 1921”. Domaćin je krenuo ofanzivno i odlučno od samog starta meča i bio bolji rival tokom prvog dela igre. Gosti su pokazali da su veoma tvrda i borbena ekip sa mladim igračima. Mreže su mirovale pa se na pauzu otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu, usledila je radost velikog broja domaćih navijača. U 50. minutu meča napravljen je faul nad Stanisavljević Stefanom.

Slobodan udarac iskosa sa leve strane izveo je Milić Andrija, a fudbaler gostiju Blagojević Božidar napravio je veliku grešku, glavom poslao loptu u svoju mrežu i postigao autogol za vođstvo Radničkog od 1:0 u 51. minutu susreta. Novosađani nisu uspeli da u nastavku meča ozbiljnije ugroze gol domaćih pa je Radnički zabeležio novu važnu pobedu za nastavak prvenstva i borbu za sam vrh tabele.

„Očekivano teška utakmica, mi smo negde kroz analizu gledali, međutim protivnik nas je iznenadio itekako sa promenom formacije, sa promenom pojedinih igrača. Ali opet očekivali smo i na jednu i na drugu stranu da će biti zaista teško jer nama svaki bod znači u borbi za baraž i plasman pre svega u plejof dok je protivniku svaki bodnophodan za opstanak. Iz tog razloga i nervoza među igračima, neka igra puna bojažljivosti ali pobeda koja nama itekako puno znači pored svih kadrovskih problema koje smo imali i neki podstrek za dalje, za buduće utakmice koje nam predstoje. Zahvalio bi se publici koja je došlaiako je radni dan, pristojan broj gledalaca i da ih pozovem da i u daljim utakmicama prisustvuju na našim mečevima,” izjavio je kondicioni trener Radničkog Šljivić Bojan.

U domaćoj ekipi žuti kartone dobili su Vladisavljević Đorđe i Stefanović Stefan.

„Čestitke Radničkom na osvojena tri boda. Mislim da je najrealniji ishod bio da je bilo nerešeno ali eto jedna naša greška, autogol. Neke stvari koje nam se već duže vreme ponavljaju su se i danas desile. Utakmica sama po sebi nije nešto bila posebno atraktivna za gledaoce, za gledanje. Bila je tvrda, puna duela nekih i jednostavno mi smo u takvoj situaciji da nam je svaka lopta, svaki bod nam je bitan za opstanak u ligi. Ovo je mlada ekipa kojoj predstoji da digne glavu, vredno radi i da jednostavno u nekim narednim susretima tražimo bodove spasa,” izjavio je pomoćni trener RFK „Novi Sad 1921” Babić Mirko.

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su Milosavić Mihajlo i Serdar Luka.

FK „Radnički”: Ostojić Miloš, Čarapić Strahinja, Gajić Uroš, Ilić Vladimir, Isailović Darko, Milić Andrija, Pius Obuya, Stanisavljević Stefan, Stefanović Stefan, Vićentijević Igor, Vladisavljević Đorđe.

U igru su sa klupe ušli: Đukanović Aleksandar, Toroman Nemanja, Cvetković Srđan, Miodragović Ilija, Prljević Marko i Amuzu Johnson Kofi.

Trener: Nikolić Dejan

RFK „Novi Sad 1921”: Puškić Ranko, Abraham Michael Morice, Blagojević Božidar, Gvozdenović Milan, Maiga Ismael Gaetan, Mandić Marko, Milosavić Mihajlo, Pašagić Omar, Rac Aleksandar, Stanisavljević Aleksandar, Vrekić Lazar.

U igru su sa klupe ušli: Kokir Jovan, Serdar Luka, Ilić Jovan, Marković Lazar, Derviši Itan i Marković Branislav.

FK „Radnički” trenutno zauzima 6. mesto na tabeli sa 35 osvojenih bodova.

U sledećem kolu FK „Radnički” gostuje u Beogradu ekipi RFK „Grafičar”.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042