Kultura

Koncert „Piccolo piano”

Sremska Mitrovica – Godišnji koncert  Udruženja za kreativni razvoj dece „Piccolo”, održan je u Galeriji „Lazar Vozarević”. Nastupili su polaznici škole klavira „Piccolo piano”.

Kreativni razvoj dece i izvođačke veštine podstiču i neguju u Udruženju za kreativni razvoj dece „Pikolo”, u našem gradu, već 15 godina. Ovaj jubilej proslavili su koncertima, nastupima svojih polaznika, dece osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta. Tim povodom održan je koncert u mitrovačkoj galeriji.

Zoran Miščević zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport rekao je da lokalna samouprava podržava ovakve događaje: „U vreme kovida-19 ovakva vrsta aktivnosti nam je značajna i potrebna. Umetnost je tu da bi nam ulepšala život, da bi spasila svet. Ona nam je potrebna kao drvoredi i lepi vidici i zato smo danas tu. Zahvaljujem se Udruženju Pikolo koje danas proslavlja 15 godina. Ovaj festival je u tom znaku, a godinišnjicu su obeležili kroz dve aktivnosti, juče u amfiteatru gradskog parka concert je održao dečji hor i bila je škola solo gitare, a večeras će nastupiti najmlađi učesnici polaznici škole klavira. Drago mi da će iz grada Sremske Mitrovice neke pozitivne vibracije ili pozitivni eho otići dalje širom našeg grada. Ovo je nešto što nam je zaista potrebno i iz tog razloga će se lokalna samouprava truditi da bude da bude prisutna i mi smo nas ovde da se opustimo i da uživamo.”

Dušanka Gavrilović u ime Udruženja za kreativni razvoj dece „Piccolo” kaže da oni organizuju brojne manifestacije, od koji je jedna „Piccolo Sun Fest”.

„U okviru „Piccolo Sun Fest”-a, ove godine su održane dve koncertne večeri, jučerašnja, koja je bila u gradskom parku gde su nastupali dečiji hor Pikolo i škola gitare, a večeras u galeriji nastupa „Piccolo piano”, škola klavira. Ova godina koja je bila specifična, iz više razloga, ponajviše zbog epidemije koja nas je zadesila iznedrila je i neke novine, tako da smo imali onlajn takmičenje „Piccolo piano talents”, koje okupilo 172 takmičara iz 23 zemlje sveta. Većina dece koja večeras nastupaju, su svirala i na tom onlajn takmičenju, i imaju jedno tako iskustvo iza sebe ali naravno oni su željni sviranja uživo, željni sviranja pred publikom, sa njihovim mamama, tatami, bakama i dekama, tako da smo večeras izuzetno uzbuđeni jer sviramo našim roditeljima i drugarima”, rekla je Dušanka Gavrilović.

Nastupilo je 13 dece, od kojih mnogi prvi put pred publikom.

Kako je rekla mala Lenka, njoj se jako sviđa koncert i veoma mnogo joj je lepo da nastupa.

Dušan Alatić je rekao da danas svira jednu lepu kompoziciju, da je koncert jako lep I da jedva čeka da svira.

Sava Gavrilović je rekao: „Baš mi je super ovde i sviđa mi se i sve mi je jako lepo.”

Među decom koja nastupaju je i Dunja Međedović. Nije krila oduševljenje nastupom i atmosferom i kratko je rekla: „Drago mi je što možemo da sviramo. Jedva čekam da nastupim. Svi jedva čekamo da sviramo.”

O koncertu je Matej Vuruna rekao da mu je veoma drago što on Iidrugari nastupaju večeras i dodao: „Ovo mi je drugi koncert, a na prvom koncertu sam svirao onlajn. Jedva čekam da sviram i da vidim kakvih će još biti nastupa.”

Deca su uživala u nastupu, a još više su uživali roditelji, bake i deke u publici kao podrška svojim malim talentima.

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7693117.1207117.4721