Kultura

Pet dana SIRMIUM MUSIC FEST-a

SREMSKA MITROVICA – Koncertom pijanistkinje Tatjane Kravčenko svečano je otvoreno VIII internacionalno takmičenje SIRMIUM MUSIC FEST, koje okuplja muzičke talente iz celog sveta, a održava se od 24. do 28. aprila u Sremskoj Mitrovici.

Prisutne su pozdravili Zoran Miščević, zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport i prof. mr Margita Vujović, predsednica udruženja „Gradus ad parnassum“, koje organizuje ovo takmičenje, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Na takmičenju, koje se odvija u Galeriji Lazar Vozarević i Muzeju Srema, učestvuju učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola, studenti muzičkih akademija, kao i slobodni umetnici. Oni će se predstaviti u pet disciplina: klavir solo, klavirski duo, duvački instrumenti, kamerna muzika i solo pevanje.

Kako su rekli organizatori prijavilo se petstotina izvođača iz šesnaest država: Srbija, Slovenija, Hrvatska, Rusija, Severna Makedonija, Ukrajina, Norveška, Sjedinjene Američke Države, Malta, Crna Gora, Letonija, Italija, Indija, Južna Koreja, Bosna i Hercegovina i Rumunija, a takmičenje se izvodi onlajn i uživo, otvoreno je za publiku, a ujedno je i jedna od najvažnijih manifestacija muzičkog života Sremske Mitrovice.

Drugog dana SIRMIUM MUSIC FEST-a, u četvrtak, koncert će održati pijanista Aleksandar Sedlar, dok će u petak koncerte održati pijanistkinje Irina Mitrović i Nina Botić, Četvrti dan, subota, rzervisanje za koncert članova žirija ovog internacionalnog takmičenja, dok će u nedelju završni koncert odrržati pobednici takmičenja, čime se zatvara ovogodišnji SIRMIUM MUSIC FEST.

Koncerti počinju od 19 sati, a ulaz je besplatan.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630