Vesti

Apel policijske uprave Sremska Mitrovica – oprezno vozite tokom predstojećeg praznika

SREMSKA MITROVICA – Zbog obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja. Ministarstvo unutrašnjih poslova Policijska uprava Sremska Mitrovica uputila je apel vozačima da budu odgovorni, da poštuju saobraćajne propise i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Apel je uputio Srđan Jeftić, komandir saobraćajne policijske ispostave Sremska Mitrovica, koji je tom prilikom istakao da se narednog vikenda očekuju povoljni vremenski uslovi koji će usloviti pojačan intenzitet saobraćaja. 

„Očekuje nas lepo vreme, što svakako znači i da će biti prisutne sve kategorije učesnika u saobraćaju, uključujući i mopede i motocikle. Da bi praznik protekao bezbedno, potrebno je da svi učesnici povećaju svoju pažnju prilikom učešća u saobraćaju i da poštuju saobraćajna pravila,” rekao je Jeftić.

On je dodao i to da decu treba prevoziti u bezbednosnim sedištima namenjenim isključivo za  prevoz dece.

„Vozači, smanjite brzinu kretanja, u zoni kretanja posebno obratite pažnju na pešake, a na prelascima preko biciklističkih staza obratite pažnju na bicikliste. Pešaci, poštujete pravila vezana za kretanje pešaka, naročito u noćnim satima van naselja, kada bi trebali biti označeni reflektujućom materijom. Biciklisti, voditre računa o poštovanju pravila saobraćaja, koristite crvena i bela svetla na vašem biciklu u toku noći,” istakao je Jeftić.

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica apeluju na vozače da ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Tokom predstojećeg praznika policijski službenici vršiće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, pa se apeluje na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbednu vožnju.

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

10maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

12maj10:0012:00Promotivni dan Soko kampa

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7791117.1305117.4819