Vesti

Projektom Grada i Pokrajine obnovljen krov škole u Grgurevcima

Grgurevci – Projekat sanacije krova u izdvojenom odeljenju OŠ „Boško Palkovljević Pinki” u Grgurevcima realizovan je zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje uz veliku podršku Grada Sremska Mitrovica. Završne radove propratili su gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić, zajedno sa direktorom škole Igorom Došenom i predsednikom MZ „Grgurevci” Duškom Krstićem.

Ovu posetu predstavnika gradskih vlasti, direktor OŠ „Boško Palkovljević Pinki” Igor Došen iskoristio je da se zahvali Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje na izdvojenim sredstvima i Gradskoj upravi za obrazovanje na velikoj pomoći prlikom realizacije projekta.

Kako je rekao direktor škole Igor Došen: „Realizacijom Projekta sanacije krovnog pokrivača u izdvojenom odeljenju OŠ „Boško Palkovljević Pinki” za koji smo sredstva dobili od Pokrajinskog sekretarijata u visini od tri miliona 550 hiljada dinara, rešen je veliki problem, naime stari dotrajali krovni pokrivač ove škole predstavljao je veliki rizik po bezbednost i zdravlje svih učenika i lica zaposlenih u školi. Realizacijom ovog projekta taj rizik je sveden na minimum. Ovo je samo prvi korak u sanaciji ove školske zgrade koja datira od 19. veka. Nadamo se da ćemo u narednom periodu sanirati celu školu, kako unutra tako i spolja.”

Posle nekoliko decenija, napokon su dobijena sredstva da se i ova škola sredi, za sada je urađen krov, što je značajna investicija, a tražiće se način i konkurisaće se i dalje za sve što još treba obnoviti u ovoj zgradi kao delu sistema obrazovanja.

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić ističe da su ovi radovi veoma značajni jer kako kaže: „Svi znamo da ukoliko krov nije dobar, sve ostalo nema svrhe. Posle 45 godina dobili smo sredstva, urađen je krov, sledeći radovi će biti na spoljnjem izgledu, izolacija, fasada i tako dalje. Svaka škola treba da bude kao i škole u gradu.“

Predsednik Mesne zajednice „Grgurevci” Duško Krstić podsetio je da ovo bila nekadašnja škola ženske mladeži, koja je jedna od tri, četiri najstarije u Sremu i zahvalio se na ovoj investiciji.

„Veoma smo zahvalni Gradu Sremska Mitrovica i Pokrajini koja je izdvojila sredstva da se u ovu školu uloži. Đaci, novi, stari i oni koji su prošli kroz nju, takođe su veoma zahvalni. U našem selu ovim su nastavljeni radovi, uradili su se putevi, radi se fudbalski teren. Veliku, neizmernu zahvalnost dugujemo Gradu, Banetu Nedimoviću, svima koji su u nama prepoznali ljude koji hoće da rade,” rekao je Krstić.

Izdvojeno odeljenje OŠ „Boško Palkovljević Pinki” u Grgurevcima pohađa nešto više od 50 đaka.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042