Vesti

„Pažljivkova smotra” održana u „Popovićevoj” školi

SREMSKA MITROVICA – Takmičenje „Pažljivkova smotra” za predškolce i učenike prvog razreda osnovne škole održano je u OŠ „Jovan Popović”. Smotru organizuju Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja Grada i Grad Sremska Mitrovica.

Cilj Gradskog takmičenja iz poznavanja saobraćaja za učenike prvog razreda osnovnih škola Pažljivkova smotra 2024” je unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju, kako bi najmlađi stekli osnovna znanja o saobraćajnim pravilima.

Saobraćajno obrazovanje i vaspitanje je kontinuiran proces koji počinje od najranijeg detinjstva, kada deca prva znanja o saobraćaju stiču od svojih roditelja, nakon čega se nastavlja u predškolskim i školskim ustanovama. S tim u vezi osmišljen je projekat „Pažljivkova smotra” kao aktivnost za decu predškolskog uzrasta i učenike osnovih škola i odvija se već nekoliko godina zaredom.

Deca su pokazala znanje o bezbednom učešću u saobraćaju, rešavajući zadatke kroz igru, na njima dopadljiv način. Deca kroz takmičenje i druženje formiraju ispravne stavove o saobraćaju i usvajaju nova i utvrđuju stara znanja.

Najuspešniji prvaci su bili „Zmajevci”, a najbolja ekipa učenika drugog razreda je ekipa „Trivini đaci” iz škole „T.V. Lebarnik” iz Laćarka. U kategoriji predškolaca najuspešnija je bila ekipa „Bubamare” iz istoimenog vrtića.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7606117.1119117.4632