Vesti

Inkluzija na delu kroz Uskršnju izložbu udruženja građana

SREMSKA MITROVICA – Uskršnja prodajna izložba udruženja građana, u organizaciji Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne održana je na terasi Turističkog info centra. Ovo je jedan od načina povezivanja građana sa organizovanim grupama, nevladinim udruženjima iz oblasti socijalne zaštite.

Već tradicionalno Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine organizuje Uskršnju i Novogodišnju prodajnu izložbu, gde udruženja građana iz oblasti socijalne zaštite predstave svoje radove i proizvode. Rado se odazovu i uvek su voljni da učestvuju. Grad je prepoznao njihovu potrebu za predstavljanje sebe, svojih članova, svog rada i proizvoda sugrađanima. Ovo je način kako udruženja međusobno razmenjuju iskustva i građanima mogu da predstave svoje proizvode.

Milica Obradović defektolog kaže da Dnevni boravak „Sunce” Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović” tradicionalno učestvuje na svakoj prodajnoj izložbi koju organizuje Grad. Kako je istakla: „Uvek se rado odazovemo, do sad su izložbe bile najčešće organizovane u holu opštine, danas smo prvi put ovde na Turističkom info centru, u ovom prelepom ambijentu. Velika je posećenost, kako članova drugih udruženja, tako roditelja i korisnika. Mi smo ovom prilikom izložili naše proizvode, to je inkluzija na delu, ova uključenost naših korisnika u svakodnevni život u zajednici svaki put smo ih podržali u tome.”

Kao podrška priključulili im su se učenici OŠ „Boško Palkovljević Pinki” sa učiteljicom Zdenkom Gospović i Snežanom Sladojević, kao mali gosti velikog srca.

Gradska uprava ove godine je izvojila 7.000.0000 dinara kako bi pomogla rad udruženja iz socijalne zaštite. Ove godine podržano je 40 udruženja za svoje projekte i programe iz oblasti socijalne zaštite.

Učesnici: UG Autizam govori srcem, UG Moj Svet – pomoć deci sa autizmom,

Opštinsko udruženje za pomoć osobama sa Daunovim sindromom,

UG MNRO,

Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih,

Karitas,

Društvo za dečiju i cerebralnu paralizu Sremskog okruga,

Udruženje hranitelja, SOŠO „Radivoj Popović”,

Udruženje bubrežnih invalida Sremska Mitrovica.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630