Vesti

Nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Laćarku

Laćarak – Projekat izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže u Laćarku, kao izuzetno značajna investicija u komunalnu infrastrukturu, realizuje se kroz projekat Čista Srbija. Biće urađena kanalizacija i u gradskim naseljima Jalija, Mala Slavonija, odnosno Mala Bosna.

Nastavlja se projekat izgradnje kanalizacione mreže u Laćarku, nakon izrade projektne dokumentacije, počinje se sa izvođenjem radova. Projekat Čista Srbija je odobren i kroz njega će se na teritoriji Grada Sremska Mitrovica izgraditi kanalizaciona mreža u dužini oko 21 km, od čega će se u Laćarku graditi blizu14km.

Radmila Adamović Rauković diplomirani inženjer hidrotehnike zaposlena u JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica rekla je: „Član sam Radne grupe koju je formirala gradonačelnica Sremske Mitrovice, za praćenje projektne dokumentacije koja će nastaviti i praćanje izvođenja radova na fekalnoj kanalizaciji. Predviđa se nastavak radova u južnom delu naseljenog mesta Laćarak. U toku je izrada projektne dokumentacije i nakon pribavljanja tehničke i projektne dokumentacije i pribavljanja građevinske dozvole započeće izvođenje radova. Ukupna dužina fekalne kanalizacije je oko 13 km mreže i projektom će biti definisana i potrebna izgradnja i crpnih stanica koje su neophodne za funkcionisanje fekalne kanalizacije. Danas ćemo započeti geodetska snimanja, izradom te podloge, KTP-a takozvanog će se obezbediti potrebne geodetske podloge projektantima da bi nastavili izradu projektne dokumentacije.”

Za meštane Laćarka nastavak radova na kanalizacionoj mreži ima velik značaj. Time se rešavaju brojni problemi Laćaraca, sprečava se širenje mogućih zaraza.

Vesna Skakun predsednica Saveta Mesne zajednice „Laćarak” rekla je da ovo veoma važno za poboljšanje kvaliteta života: „Ovo je za nas, meštane Laćarka, izuzetno značajna investicija. Nastavkom izgradnje kanalizacione mreže rešiće se mnogobrojni problemi našeg mesta koji su se javljali zbog izlivanja septičkih jama. Osnovni i ključni problem je što svi stanovnici Laćarka imaju septičke jame, one se pune u velikom brzinom i dolazi do njihovog izlivanja u atmosferske kanale. Izuzetno značajno rešenje je izgradnja kanalizacione mreže, samim tim,  sticajem okolnosti rešavaće se problemi divljih deponija, a to su najveći problemi, trenutno, Laćarka.”

Najavljene su dalje investicije u komunalnu infrastrukturu u naselju Jalija i u naselju Mala Slavonija, odnosno Mala Bosna gde, u novom naselju, takođe ne postoji kanalizaciona mreža. Na taj način, Grad Sremska Mitrovica sa prigradskim naseljem Laćarak dobiće kanalizacionu mrežu i moći će normalno da funkcioniše.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042