Vesti

Nastaradala žena u kontaktu sa kamionom JKP „Komunalije”

Sremska Mitrovica – Žena stara oko 60 godina poginula je u stambenom naselju Matije Huđi u kontaktu sa kamionom JKP „Komunalije”. Uviđaj je u toku, a MUP je objavio saopštenje da je vozač kamiona priveden.

Tragedija se desila jutros oko 9 sati, vozilo je krenulo sa mesta utovara, i pri minimalnoj brzini imalo je kontakt sa ženom koja je vozila ili gurala bicikl. Uviđaj je u toku, a MUP je objavio saopštenje da je vozač kamiona priveden.

Svetlana Milovanović gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica hitno je sazvala konferenciju za novinare. Tom prilikom saopštila je neke činjenice u vezi ovog događaja i izjavila duboko saučešće porodici: „Sa žaljenjem moram da vas obavestim da se jutros u stambenom naselju Matije Huđi desio nemio događaj, nažalost sa smrtnim ishodom, kada je došlo do kontakta između kamiona za odvoženje smeća našeg Javnog komunalnog preduzeća „Komunalije” i ženske osobe koja je u tom momentu vozila bicikl. Izražavamo duboko i iskreno saučešće porodici, istraga je u toku i nadamo se da će se što pre utvrditi činjenice ovog slučaja.”

Prilikom obavljanja redovnih radnih zadataka Javno komunalno preduzeće „Komunalije” u naselju Matije Huđi desio se nemili dogadjaj sa smrtnim ishodom, rekao je Radoslav Jevremović direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komunalije” na konrefenciji za novinare i takođe izjavio saučešće porodici nastaradale sugrađanke.

Kako je još rekao Jevremović:  „Kamion za odvoz i deponovanje komunalnog otpada Javno komunalno preduzeće „Komunalije” imao je kontakt sa ženskom osobom koja je gurala ili vozila bicikl. Vozilo je krenulo sa mesta utovara i pri nekoj minimalnoj brzini od 5 do 10 km imalo je kontakt prednjom stranom vozila sa ženskom osobom. Trenutno je uviđaj u toku, nadležni organi su izašli na teren i utvrđuju činjenice. Ovom prilikom izražavam iskreno saučešće porodici nastradale osobe, a u skladu sa pravilnikom firme i istragom koji nadležni organi sprovedu i mi ćemo sprovesti disciplinski postupak u firmi. Vozila su sva ispravna i radi se redovan tehnički šestomesečni pregled. Vozilo je utovarilo otpad i bukvalno krenulo metar od utovara, žena je bila s prednje strane vozila ali nadležni organi će utvrditi sve činjenice, pa ćemo u skladu sa tim postupati.”

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici priveli su D. D. (1973), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Osumnjičenom će biti određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042