Vesti

Sportske igre mladih u našem gradu

Sremska Mitrovica – Sportske igre mladih otvorene su na centralnom gradskom trgu, u prisustvu predstavnika Grada Sremska Mitrovica, organizatora, gostiju i učesnika. Ova manifestacija promoviše druženje, prijateljstvo i timski duh, a ujedno i mesto u kojem se održava.

Sportske igre mladih kao najveća, najmasovnija manifestacija amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, u Srbiji se održavaju osmu godinu za redom. U našem gradu Sportske igre mladih  svečano je otvorio Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su gradonačelnica Svetlana Milovanović, zamenik gradonačelnice Petar Samardžić sa saradnicima, Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, kao i organizatori takmičenja.

Nakon svečanog otvaranja i plamena prijateljstva otpočela je manifestacija raznih  igara. Na Trgu Ćire Milekića odigravaju su takmičenja u odbojci, atletici, između dve vatre, za decu uzrasta od 7 do 15 godina. Takmičenja u malom fudbalu i basketu se održavaju i na terenima pored Poslovno – sportskog centra „Pinki” i na više lokacija u gradu.

Podršku realizaciji ovog događaja dali su Gradska uprava za kulturu i sport, „Dunav osiguranje” i Sportski savez Srbije. Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za sport i kulturu rekao je da su zbog epidemiološke situacije Sportske igre mladih u našem gradu pomerene od aprila za danas.

„Moram da naglasim da smo, nakon i više nego uspešnog procesa imunizacije, koji još uvek traje, vakcinisali 50%  naših građana tako da imamo taj luksuz i možemo da organizujemo ovako jednu veliku sportsku manifestaciju sa ovako velikim brojem učesnika. Sportske igare mladih su sa nama ili mi sa njima već osam godina, zahvaljujem im se što su izabrali Sremsku Mitrovicu kao doslednog partnera u organizaciji ovako velikog sportskog projekta. Deca su nasmejana, igraće se četiri discipline, ima puno dečaka i devojčica i dan je kao stvoren za njih kada trebaju da uživaju, da budu radosni, nasmejani, srećni. Grad Sremska Mitrovica je zajedno sa svojim partnerima učinio sve da takmičenje ima i više nego dobre uslove gde će deca, nadam se, postizati zapažene rezultate. Želimo im samo da se ne povrede, da ih posluži takmičarska, sportska sreća i neka takmičenje protekne u fer nadmetanju. Kao Grad Sremska Mitrovica postigli smo cilj, a to je promocija sporta, kao što se kaže, u zdravom telu, zdrav duh i u potpunosti smo uspeli u tome”, rekao je načelnik Ševo.

Igre su prilika da deca i mladi potpuno besplatno učestvuju na takmičenjima u više sportova, iako je reč o amaterskom sportu, takmičenja su organizovana na profesionalnom nivou.

S ciljem da podrži decu u svim aspektima njihovog odrastanja, Кompanija „Dunav osiguranje“ više godina podržava Sportske igre mladih, uz želju da i druge društveno odgovorne kompanije ubuduće daju svoj doprinos ovoj manifestaciji.

Daliborka Delibašić PR Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije rekla je: „Sremska Mitrovica je uvek dobar domaćin i rado dolazimo. Ponosni smo na decu Sremske Mitrovice koja su prethodnih godina bili učesnici Sportskih igara mladih, bili su sa nama na međunarodnim završnicama i pokazali su, zaista, ono što mi želimo od njih, a to je da budu dobri na sportskim terenima ali su se lepo i družili. Volimo da dođemo ovde jer znamo koliko ste ponosni na vašu decu i s pravom jer deca iz Sremske Mitrovice postižu sjajne sportske rezultate. Imate i olimpijce, čekamo Tokijo, nadamo se da će jednog dana upravo ova deca koja se sad takmiče na igrama mladih takođe biti tako uspešni. Sportske igre mladih i Olimpijske igre poštuju ista načela, sportski duh, zdrav način života, dostojanstvo na terenu i fer plej van njega. U Srbiji je ovo osma sezona, u Bosni i Hercegovini 11, idemo u Split da se družimo, da se igramo na sportskim terenima i da uživamo na plažama, da se sunčamo i pre svega družimo sa decom iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.”

„Zbog epidemiološke situacije ne smemo da dozvolimo baš onako spektakularno takmičenje i veliki broj učesnika kao prethodnih godina ali ono što je najvažnije jeste da smo stigli do apsolutno svakog deteta koje želelo da bude učesnik Sportskih igara mladih,” dodala je Delibašić.

Karavan prijateljstva i radosti Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije krenuo je u aprilu, ove godine od Priboja, Sremska Mitrovica je 21. grad je po redu. Današnjoj manifestaciji  prethodila su kvalifikaciona takmičenja u našem i drugim gradovima.

Sledi regionalno takmičenje, državno prvenstvo na Zlatiboru i potom će pobednici državnog prvenstva ići na jednu veliku manifestaciju na kojoj će Sportske igre mladih ove godine proslaviti 25. rođendan.

Ova manifestacija, pored toga što promoviše sport i zdrav način života, uči decu i o značaju prijateljstva, o fer pleju, šta znači dobar drug, dobar prijatelj.

Koncept igara je malo promenjen u odnosu na prethodu godinu pa se održava u četiri nivoa, u skladu sa trenutnom situacijom. Opštinsko takmičenje, gradsko, regionalno, državno i međunarodno finale koje će se održati u Splitu.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042