Vesti

Počela akcija košenja travnatih površina

Sremska Mitrovica – Javno komunalno preduzeće „Komunalije” počelo je košenje travnatih površina u gradu, akcijom na Spomen-groblju. Prema planu predviđeno je da se održava 4,7 miliona kvadratnih metara površine tokom cele godine, rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Akcija košenja travnatih površina u gradu JKP „Komunalije” su započele na Spomen-groblju, gde nas ubrzo očekuje i nov mobilijar. Takođe, najavljuju i postavljanje kontejnera za odlaganje stakla na više lokacija u gradu.

Ovog proleća radovi na uređenju travnatih površina  započeli su u Spomen-parku, kao jednoj od najvećih zelenih oaza, rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić: „Danas u Sremskoj Mitrovici kreće velika akcija košenja travnatih površina, ove godine malo ranije nego uobičajeno. Ovo lepo vreme i ove prve prolećne dane naše gradsko Komunalno preduzeće „Komunalije” iskoristiće upravo za uređenje zelene travne površine. Prema godišnjem planu predviđeno je 4,7 miliona kvadratnih metara površine da se održava tokom cele godine. Kreće se danas od Spomen-groblja, potom Savski kej, bulevar, još nekoliko lokacija u gradu. Košenje se radi ručno i mašinski, naravno pored košenja, obavljaće se tokom godine i ostale aktivnosti iz nadležnosti gradskog zelenila, kao što su održavanje i parkovskih i cvetnih površina, uklanjanje štetne vegetacije duž lokalnih puteva i ostale aktivnosti”.

Ono što naši sugrađani mogu da primete, prema rečima PR JKP „Komunalije”, što je kako kaže ona, stvarno uočljivo, jeste povećan obim uređenja Spomen parka. Do sada su samo primenjivali sanitarno-higijenske mere na Spomen-parku, a sada će biti kompletno uređen.

Kako je rekla Tamara Milković: „Dosadašnje sanitarno-higijenske mere podrazumevale su proređivanje drveća, sadnica, krčenje žbunja, uređenje žbunstih vrsta, naravno i košenje. Prvi put naš Spomen-park blista, ići ćemo ka tome da uređujemo mobilijar dalje, takođe biće i novih sadnica. Ovo je jedna neiskorišćena zelena oaza u našem gradu, pozivamo naravno sve stanovnike da u što većem broju posećuju ovo jedinstveno mesto.” Naglasila je da i ove godine rade na kompletnom sređivanju rastinja uz dodatna velika uređanja.

Dodala je da su već na više mesta u gradu posadili cveće, kako su vremenske prilike dozvoljavale, radovi na ulepšavanju našeg grada su odmah započeli. „Ono što Komunalije u narednom periodu takođe rade je i prolećno uređenje, rađena je sadnja cvetnica na par lokacija u gradu, kao i uređenje i arterskih česmi. Velika novost jeste evo prva ekskluzivna vest da u naš grad uskoro stižu kontejneri za staklo, nešto što do sad nije bilo i što će umnogome olakšati sistem upravljanja otpadom i olakšati naravno svim sugrađanima odlaganje ove vrste ambalaže. Kontejneri će biti dostupni svima, takođe uslužnim delatnostima, odnosno restoranima i kafićima, gde se stvara najveća količina staklene ambalaže ali naravno i po sugestijama samih sugrađana. Mi smo se rešili na ovaj korak jer su velike količine staklene ambalaže odložene u mnogim podrumima i čekaju momenat kada će biti pravilno odlože”, dodala je Milković.

Kontejneri za odlaganje stakla biće postavljeni na 30 lokacija, u svim stambenim naseljima, kako bi se staklo pravilno odlagalo, a mnogo će značiti i ugostiteljskoj branši.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042