Vesti

Dom učenika srednjih škola predstavio rad sekcija

SREMSKA MITROVICA – Dom učenika srednjih škola Sremska Mitrovica predstavio je svoje aktivnosti kroz kulturno-umetnički program koji je održan u pozorišnoj sali OŠ „Jovan Popović”. Učenicima se pruža mogućnost da slobodno vreme, na osnovu svojih potreba, želja i interesovanja, u domu ispunjavaju organizovano, učešćem u brojnim sekcijama.

Dom učenika srednjih škola u našem gradu je vaspitno obrazovna ustanova u kojoj se ostvaruju uslovi za smeštaj i ishranu učenika, za obrazovanje i vaspitanje, kulturno-zabavnu delatnost, fizičku rekreaciju i druge potrebe učenika. Brojne aktivnosti  nude se učenicima iz oblasti kulture, kao što su: dramska, literarna, recitatorska, muzička, folklorna i likovna secija.

Željka Kovačić, pedagog Doma učenika rekla je: „Dom učenika nije samo vaspitno-obrazovna ustanova, nego i mesto za druženje i stvaranje lepih uspomena. Mi smo svi kao jedna velika porodica jer provodimo dosta vremena zajedno. Večeras smo se okupili ovde da bi predstavili rad naših učenika tokom cele školske godine i da bi predstavili njihove uspehe na Dominijadama u Subotici i Apatinu. Učenici su jako uspešni, veoma se trude i učestvuju u raznim aktivnostima u domu, kao i u društvenoj sredini, zato i mislim da je značajno da se ovako prikažu javno gradu. Moje kolege koje rade sa njima tokom cele školske godine tu su da im pomognu i da ih uvek podrže.”

Za rad sekcija zaduženi su vaspitači, a po potrebi angažuju se spoljni saradnici. Sekcije se održavaju u prostorijama Doma, dok se nastupi, kao ovaj održavaju u prostorijama gradskih škola.

U sali OŠ „Jovan Popović” izvedena je predstava „Srednjoškolci trče počasni krug” koja je osvojila prvo mesto na Pokrajinskoj domijadi, a kako je rekao Marijan Brkljač iz Odžaka, učenik četvrte godine Medicinske škole „Draginja Nikšić” i učesnik u predstavi: „Članovi dramske i folklorne sekcije, svi mo za nastupe smo se spremali od početka školske godine. Naša predstava je osvojila prvo mesto i veoma smo srećni zbog toga, dok se folklorna sekcija predstavila sa igrama iz Studenice. Boravak u domu za mene je najlepši period u životu i preporučio bih roditeljima da upisuju svoju decu u domove  jer je to jedno nezaboravno iskustvo za svakog srednjoškolca.”

Učenici u domovima, pored toga što mogu da prisustvuju časovima učenja, aktivno učestvuju u radu sekcija i veoma mnogo se angažuju u aktivnostima domske zajednice.

„Pohađam Srednju medicinsku školu „Draginja Nikšić” i u domu sam već dve godine. Pored učenja, mi imamo priliku i da svakodnevno učestvujemo u radu raznovrsnih sekcija. Ja se u večerašnjem programu predstavljam kao voditelj, literata, recitator i kao član muzičke sekcije. Za mene i moje drugare, Dom učenika predstavlja ne samo mesto u kome boravimp već i mesto u kome stvaraju najlepše uspomene, tako da o boravku ovde mogu da kažem sve najbolje,” rekla je Aleksandra Pršić, iz Bogatića.

Predstavili su se članovi folklorne, muzičke, recitatorske, literarne i dramske sekcije. Oni su na Pokrajinskom susretu srednjoškolskih domova osvojili prvo mesto sa predstavom „Srednjoškolci trče počasni krug”, po motivima teksta „Telemanija” Ane Vukajlović, po tekstu i u režiji Stefana Tajbla. Naš grad ovi učenici predstavljaće na republičkoj Domijadi koja će biti održana 11. maja u Novom Sadu.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630