Fudbal, Sport

Radnički zasluženo pobedio Mačvu i osvojio sva tri boda

SREMSKA  MITROVICA. FK „RADNIČKI” – FK „MAČVA” Šabac 1:0 /0:0/; Gledalaca: 450; Glavni sudija: Jeknić Darko; Pomoćne sudije: Bogićević Goran i Cvetković Ivan; Četvrti sudija: Gnjatović Marko; Delegat: Popović Nebojša

U plej-ofu, u 32. kolu prvenstva Mozzart Bet Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički“ i gostujuća ekipa FK „Mačva”. Utakmica je bila veoma dinamična sa mnogo lepih akcija. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka. 

1:0

Na početku drugog poluvremena, u 47. minutu susreta, domaći fudbaleri ubacili su loptu sa desne strane u kazneni prostor gostiju kada se posle udarca glavom Stanisavljević Stefana, lopta odbila do gostujućeg igrača Marković Andrije koji nespretnom intervencijom, nogom loptu ubacio u svoju mrežu za vođstvo Radničkog od 1:0. Šapčani nisu uspeli do kraja utakmice da ugroze gol domaćih pa je Radnički zasluženo pobedio i osvojio sva tri boda.

U domaćoj ekipi žute kartone dobili su Milić Andrija i Ilić Vladimir.

U gostujućoj ekipi žuti karton dobio je Ristivojević Igor.

FK „Radnički”: Toroman Nemanja, Čarapić Strahinja, Gajić Uroš, Ilić Vladimir, Isailović Darko, Milić Andrija, Miodragović Ilija, Petrović Đorđe, Radojičić Stefan, Stanisavljević Stefan, Đukanović Aleksandar.

U igru su sa klupe ušli: Ivić Lazar, Stajković Lazar, Jovanović Đorđe i Amuzu Johnson Kofi.

Trener: Nikolić Dejan

FK „Mačva”: Gočmanac Matija, Abdullahi Sani, Jevtić Marko, Jovović Marko, Marković Andrija, Mijailović Vladimir, Pejović Luka, Ristić Petar, Ristivojević Igor, Stevanović Nemanja, Vraštanović Boško.

U igru su sa klupe ušli: Radunović Pavle, Đorđić Đorđe i Stanojević Stefan.

Trener: Glušica Nemanja

„U suštini tvrda utakmica sa malim brojem šansi. Protivnik se bolje danas snašao, ja uvek kažem zasluženo pobedio. Primili smo gol iz neke nestandardne situacije ali šta je tu je, idemo dalje i okrećemo se novoj utakmici. Čestitao bi protivniku i zahvalio se na gostoprimstvu,” izjavio je trener Mačve Glušica Nemanja.

„Tvrda neka utakmica, takmičarska pre svega. Mi smo se odlučili kad smo ušli u ovaj plej-of da dajemo svaku utakmicu šansu nekim igračima koji su imali manje minutaže, da pokušamo da neke mlađe igrače razigravamo. Ekipa Mačve je dobro vođena od mog kolege i nije sličajno tu gde jeste, zabeležili su u zadnje vreme izuzetno dobre rezultate. Pokazali su da im je mesto u plej-ofu i sigurno da će oni što se tiče nekih narednih utakmica biti na pravom nivou. Mi se okrećemo narednoj utakmici protiv Grafičara gde neće biti ništa drugačija utakmica nego što je danas. Čestitao bi mojim momcima na pobedi, ekipi Mačve sve najbolje u nekim narednim susretima i čestitao bi kolegi na uspehu koji je postigao od kako je on na klupi Mačve,” izjavio je trener Radničkog Nikolić Dejan.

FK „Radnički” trenutno zauzima 6. mesto na tabeli sa 45 osvojenih bodova.

U sledećem kolu FK „Radnički” gostuje u Beogradu ekipi RFK „Grafičar”.

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

10maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7795117.1309117.4823