Kultura

Koncert „Virtuozna dela velikih majstora”

Sremska Mitrovica – Koncert „Virtuozna dela velikih majstora” održan je u izvedbi Marka Živkovića, violina, uz klavirsku pratnju Nine Botić, a u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem”.

U Galeriji „Lazar Vozarević” izveli su dela poznatih kompozitora: Ežena Isaja, Volfganga Amadeusa Mocarta, Kamija Sana-Sansa, Nikola Paganinija i Riharda Štrausa. Program je održan u okviru Novembarskih dana.

Marko Emilio Živković (2004) rođen je y Nemačkoj. Kroz uticaj oca, Nebojše Jovana Živkovića (koncertni perkusionista, kompozitor i profesor), zbližio se sa muzikom i violinom. Od svoje pete godine pohađao je časove violine, zatim muzičku gimnaziju u Beču i srednju muzičku školu, „Isidor Bajić” u Novom Sadu. Posle mature 2022. godine upisuje studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Florijana Balaža (koncertmajstor Vojvođanskih simfoničara) i na Bečkom univerzitetu za muziku i umetnost (MUK) klasi prof. Dalibora Karvaja (solista i koncertmajstor Bečkih simfoničara). Marko Živković je dobitnik je brojnih prvih nagrada na muzičkim takmičenjima, redovno snima i video klipove izbranih dela za svoj jutjub kanal.

Nina Botić (1987) rođena u Šapcu. Osnovne i master akademske studije klavira završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zvanični je korepetitor na takmičenjima Festival gudača „Stringfest” i Sirmijum Mjuzik Fest (za duvače).

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042