Kultura

Održan Dečiji festival igre u Subotici

Subotica – Prvi festival igre u sezoni 2021/22. održao se u Subotici 27. februara u organizaciji Dance Now zastupnika festivala igre za celu Evropu i ,,Stars” kluba kao domaćina. Direktor festivala Saša Milin potrudio se da festival bude organizovan uz sve bezbednosne mere, a domaćin festivala Aleksandra Kmezić je svojim dočekom dobrodošlice da se učesnici osete prijatno i opušteno.

Festival je organizovan u dve etape prvi za uzrast beba, mini i dece a drugi za juniore i seniore, preko dvadeset plesnih studija pojavilo se na festivalu iz raznih gradova uglavnom Vojvodine. Prikazano je preko sto koreografija.

Sremska Mitrovica imala je svoje predstavnike. Studio modernog i klasičnog baleta ,,Olena” predstavio se koreografijom ,,Hallelujah” u kategoriji juniora i plesnoj disciplini contemporary/moderan balet.

Jana Davidović, Mirjana Cico, Tea Dostanić, Sara Marin, Lana Petković, Katarina Ilić, Eleonora Jokić Runtić, Nataša Kević, Nevena Maksimović i Jovana Komadinović svojom koreografijom osvojile su prvo mesto, a odlukom žirija i specijalnu nagradu besplatne kotizacije za Kušadasi 2021.

Studio Olena 6. marta odlazi na festival kao prateća ekipa mladih pevača na festivalu u Brčkom ,,Dečija mašta može svašta” u organizaciji kompozitora Jovana Adamova i Minje Subote, a na tom festivalu će nas predstaviti Lana Dudok, Nina Lončarević i Nevena Podgorica, a već 14. marta očekuje se učešće na baletskom festivalu u Pančevu. Velika odgovornost koreografa Svetlane Olena Rimac i sportskog trenera Željka Rimca ali mlada ekipa vredno radi i nadaju se i dalje dobrim rezultatima.

Studio modernog i klasičnog baleta ,,Olena” uvek rado prima nove članove i u studio se osim baleta vežbaju i ostale plesne discipline jazz dance, Mtv strett jazz dance, musical… za sve zainteresovane informacije na telefon 064/154 11 64.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042