Izbori

IZBORI 2022: Mitrovčani ubedljivo za Vučića i SNS

Sremska Mitrovica – U nedelju, 3. aprila, održani su predsednički i vanredni parlamentarni izbori. Prema preliminarnim rezultatima, Aleksandar Vučić je pobedio u prvom krugu izbora za predsednika Srbije, a lista Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima.

Izlaznost u Sremskoj Mitrovici bila je 63%, a preliminarni rezultati glasanja na teritoriji Sremske Mitrovice saopšteni su sinoć u Gradskom odboru Srpske napredne stranke. Kako je rečeno za Aleksandra Vučića kao predsednika glasalo je oko 67% birača i za listu SNS-a preko 52% građana, prema prvim rezultatima.

Kako je rekao Branislav Nedimović član predsedništva SNS-a: „Mogu slobodno da kažem da, večeras u Sremskoj Mitrovici, konačno, kad su rezultati sa biračkih mesta pregledani u smislu broja izašlih birača, izlaznost je preko 60% tako da ko god pokuša da ovim izborima nešto zameri, 60% birača to je odgovor. Mislim da ne postoje zemlje koje imaju toliki odziv kao što je imala Sremska Mitrovica danas i to dovoljno pokazuje kakva je volja birača na prostoru našeg grada. Posle ovoliko godina odgovornosti za vođenje ovog grada, mogu da kažem da birači znaju to da cene.”

Prema podacima Gradske izborne komisije izbori u Sremskoj Mitrovici protekli su u najboljem redu. Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica glasalo se na 58 biračkih mesta, pravo da glasa imalo je 68.362 građana.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998