Izbori

Građani Sremske Mitrovice ubedljivom većinom izglasali Srpsku naprednu stanku Đilasovci u Mitrovici potučeni do nogu

SREMSKA MITROVICA – Konačni rezultati lokalnih izbora potvrdili su da je Sremska Mitrovica jedno od jačih uporišta Srpske napredne stranke. Osvojenih više od 60% glasova svakako su rezultat i dobrog rada na lokalu.

Izuzetna ulaganja u Sremsku Mitrovicu prethodnih godina dobila su tako na ovim izborima i svoju političku valorizaciju. Ostvareni rezultat spade među najbolje u gradovima Srbije. Generalno SNS je i najbolje rezultate ostvario na severu u gradovima Vojvodine Somboru, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Pančevu i Kikindi a nešto slabiji ali takođe ubedljiv u zapadnoj Srbiji Valjevu, Čačku i Užicu. Što se opština tiče istorijski rezultat je ostvaren u Bosilegradu gde je ova stranka osvojila 95% glasova.

Đilasova opozicija je potpuno podbacila. Najbolji rezultat je ostvaren u Novom Sadu gde su osvojili 24% glasova a jedan od najlošijih baš u Sremskoj Mitrovici svega7.65%.

Najbolji rezultat po biračkim mestima SNS je ostvario u selima  Sremskoj Rači, Ravnju, Velikim Radincima, Martincima i nekim drugim gde su rezultati išli i preko 80%. U prigradskim naseljima Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici je osvojeno oko 2/3 glasova a u gradskim sredinama oko 55%. SNS je pobedio na svih 60 izbornih mesta a samo na devet nije uspeo da stigne do 50%. Građani su očito bili zadovoljni radom lokalne samouprave u prethodnom periodu te su joj dali novi četvorogodišnji mandat.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218