Izbori

Ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta SNS-a

Sremska Mitrovica – Ulaganje u obrazovanje kao jedan od priroiteta budućeg razvoja našeg grada istaknut je u Programu Liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu.” Svetlana Milovanović predstavila je ovaj cilj u okviru kojeg je planirano pet projekata.

Prvu tematsku konferenciju za predstavnike medija održala je danas Svetlana Milovanović sa Liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu.” za izbor lokalne Skupštine Grada Sremska Mitrovica, ispred nove zgrade Osnovne škole “Jovan Popović”. Kako je rekla Milovanović u Laćarku je ozidana škola „Triva Vitasović Lebarnik” pre 40 godina i pre 20 godina izgrađena je zgrada Medicinske škole „Draginja Nikšić”.

„Mi smo uspeli da za  tri godine sagradimo dve osnovne škole, OŠ u Mačvanskoj Mitrovici ‘Dobrosav Radosavljević Narod’ i OŠ ‘Jovan Popović’ u Sremskoj Mitrovici jer nam je obrazovanje dece najvažnije. Obrazovana deca su stub svakog društva. Današnje generacije prate nove tehnologije što se pokazalo i za vreme krize izazvane koronavirusom u svetu, i u Srbiji, kada su deca imala nastavu onlajn što im je bilo sasvim prirodno, a mi smo ti koji treba da pratimo korak u tom njihovom razvoju. Ovakva onlajn nastava može da se bar delimično sprovodi kada se deca vrate u škole, a da bi se to sprovelo potrebno je da njihove škole budu savremeno i moderno opremljene. Cilj nam je da im stvorimo sve bolje uslove za rad i to od onih najmlađih, zato bih istakla objekat na koji smo vrlo ponosni, objekat Vrtića ‘Čuperak’ u Laćarku, nov vrtić i rekonstrukciju starog objekta. Ova dva objekta će biti povezana i podmiriće potrebe dece u Laćarku. Nadam da će naši mališani u Laćarku već na jesen biti u novom objektu, odnosno u ovom renoviranom”, rekla je Milovanović.

Osnovna škola „Jovan Popović” je škola budućnosti, moderna škola na koju su veoma posnosni, ističe ona i kaže da je ovo najsavremeniji objekat u regionu. Očekuje da će prvog septembra otvoriti svoja vrata za učenike i kako Milovanovićeva dodaje: „Uradiće se i rekonstrukcija fiskulturne sale, tako da će naša deca imati potpuno jednu savremenu školu. Za unutrašnje sređivanje škole konsultovali smo se i sa učiteljima, i sa profesorima ove škole jer oni su ti koji najbolje znaju šta je potrebno njima i našoj deci kako bi postizali što bolje rezultate.”

„Prehrambeno-šumarska i hemijska škola poznatija kao TŠC škola nalazi se u samom centru grada i prostire na skoro 10.000 kvadratnih metara, to je zaista površinski najveća škola u Mitrovici ali sagrađena je davne 1963. Tako da ćemo pristupiti potpunoj rekonstrukciji škole, i unutrašnjih prostorija, počevši od krova, fasade škole i starog, i novog dela škole, njihove fiskulturne sale koju koriste i ostala naša deca koja treniraju u gradskoj sportskim klubovima. Tako da ćemo i u tom delu grada imati jednu lepu i modernu školu”, dodala je Milovanović.

 „Na mestu bivšeg Doma JNA biće urađen prvi Informaciono-tehnološki centar čime ćemo zaokružiti modernizaciju ovog dela grada, izgradnjom IT-centra sa svim pratećim učionicama i multifunkcionalnom salom gde će naši mladi provoditi svoje vreme družiti se i učiti. Cilj nam je da našu omladinu zadržimo u našem gradu, a sa druge strane i da privučemo ostale mlade da dođu u naš grad. Bitno nam opremanje svih škola, one moraju da budu moderne, savremene, digitalizovane jer tako jedino pratimo razvoj naše dece, mi moramo ići u korak sa njima. Ne mislim samo na gradske škole, nego i na područna odeljenja osnovnih škola. Napraviti ih da budu škole za ponos, to je naš cilj.  

Svi projekti Srpske napredne stranke imaju za cilj izgraditi bolju budućnost za našu decu”, zaključila je Svetlana Milovanović.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042