Izbori

Ubedljiva pobeda Liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu”

Sremska Mitrovica – Nosilac Izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu” na republičkim i lokalnim izborima Branislav Nedimović na današnjoj konferenciji za medije zahvalio se svima koji su doprineli da ta lista na svim nivoima dobije ubedljivo najveći broj glasova.

Za Listu „Aleksandar Vučić – za našu decu” na lokalnim izborima glasalo je čak 25.536 građana, što je nezapamćeno dobar rezultat, prema rečima Branislava Nedimovića predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke i ministra poljoprivrede, tako da će lista okupljena oko SNS-a u Skupštini Grada Sremska Mitrovica imati sedam odbornika više nego u prošlom sazivu, od 61 osvojila je čak 42 mandata.

Nedimović je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na lokalnim izborima i naveo tri kandidata za budućeg gradonačelnika Sremske Mitrovice, a to su, pored njega, Dmitar Stanišić dosadašnji poslanik u Skupštini Vojvodine i Svetlana Milovanović dosadašnja zamenica gradonačelnika. Lista SNS-a na lokalnim izborima dobila je tri puta više glasova nego sve ostale liste zajedno i četiri puta više nego lista koja je druga po broju osvojenih mandata.

„Zbog toga se zahvaljujem svim građanima Sremske Mitrovice koji su ukazali poverenje našoj listi i mi ćemo se truditi da to u narednih nekoliko godina i opravdamo. Zahvalio bih se svim akterima ove izborne utakmice što su shvatili da je bojkot potpuno besmislen i što su pokazali da je Sremska Mitrovica sa 58% izašlih birača jedno visokodemokratsko društvo koje zna šta znače izbori i šta pravo na glas znači za svakog građanina Sremske Mitrovice. Želim da se zahvalim i listama koje su ostale iza nas, prva sledeća lista ima skoro četiri puta manje odbornika od nas, zahvaljujem se njima što su doprineli ovoj demokratskoj i fer-borbi i što su odbacili bojkot kao način rešavanja problema na srpskoj političkoj sceni. Čestitam svima koji su učestvovali u ovome i što su prepoznali koliko je to važno za naš grad. Mi sa 42 odbornika u Skupštini Grada moram da kažem nikad ovoliko glasova nismo imali, nikad ovoliko odbornika, u politici sam 20 godina i mislio sam da je to nemoguće ali očigledno da je moguće uzeti ovoliko glasova jer to je dokaz da ljudi cene ono što radite. Ovaj broj glasova je naučna fantastika, nekad su ljudi, pre 20 godina maštali o 20.000 glasova u Sremskoj Mitrovici, mi smo uspeli da za 5.000 pomerimo tu granicu i mogu samo da vas obavestim da smo mi tek počeli sa pomeranjem granica i za sebe smo već postavili nove ciljeve. Niko nema primedbi ni na jedan deo izbornog procesa, izuzetno sam zadovoljan što niko ne može ni jednu sliku da baci na izborni proces koji je iza nas. U Mitrovici je izašlo preko 40.000 birača, za zeru manje nego na predsedničkim izborima 2017, to sve govori”, rekao je Nedimović.

Prema njegovim rečima, u nekim selima se rezultat za listu Srpske napredne stranke  povećao za 30% u odnosu na prethodne izbore, poput Radenkovića, Šuljma. Lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu” najbolji rezultat ima u Sremskoj Rači sa 77% glasova na lokalnom nivou, slede Ravnje, Bešenovo, Veliki Radinci, Čalma, Divoš, svuda sa preko 70% glasova. Rekao je da su dobri rezultati, postignuti i u gradskim mesnim zajednicama, pa i u onima za koje se govorilo da nisu naklonjene toj listi kao što su MZ „Matije Huđi”, „Centar” i „Sava” gde je ostvaren rezultat od preko 50% dobijenih glasova.

U protekla 24 sata dobili su od opozicije indirektne i direktne poruke o želji da učestvuju u novoj vlasti, a kako je rekao, njegov stav je da SNS treba sama da preuzme odgovornost za budućnost grada.

Konstitutivnu sednicu gradskog parlamenta očekuje se da će zakazati najstariji odbornik u narednih mesec dana.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988