Izbori

Dr Miroslav Kendrišić o planovima za Mačvansku Mitrovicu

Sremska Mitrovica – Dr Miroslav Kendrišić, ugledni mitrovački otorinolaringolog, nosilac je liste Grupe građana Mitrovačka alternativa – Pokret slobodnih građana – dr Miroslav Kendrišić za gradsku Skupštinu Sremske Mitrovice. Sa kandidatima sa liste bio je i u Mačvanskoj Mitrovici gde je predstavljen plan za izgradnju sportske hale i govorio o potrebi da Mačvanska Mitrovica postane Opština, kao i naseljeno mesto Laćarak.

„Niz segmenata državne uprave mora biti mnogo više u službi građana, a ne  funkcionisati za sebe i radi sebe. Unapređenje efikasnosti i modernizacija uprave moraju u kratkom roku odgovoriti na zahteve građana i privrednika. To bi se, jednim delom, postiglo i decentralizovanjem gradske uprave uvođenjem gradskih opština Laćarak i Mačva (naselja južno od reke Save). Ujedno, potrebno je jasno definisati nadležnosti koje prirodno treba da ima grad i nadležnosti gradskih opština. Deo poslova koji se mogu decentralizovati preneti na gradske opštine Laćarak i Mačva“, rekao je dr Miroslav kendrišić prilikom posete Mačvanskoj Mitrovici.

Sportski profesionalci, ali i amateri u Mačvanskoj Mitrovici dugo čekaju svoju sportsku halu.

„Jedna od važnih tačaka našeg programa jeste i izgradnja sportske hale ovde. Izgradnja sportske hale u Mačvanskoj Mitrovici, na koju čekaju brojni sportski talenti iz ovog dela naše opštine, može biti ostvarena u kratkom roku“, dodao je Kendrišić.

Najava događaja

14jan(jan 14)16:0019mar(mar 19)15:00Raspisan pesnički konkurs „Mašta i snovi”

04feb20:0021:00Dragan Šivoljski Nikolaj | autorski koncert

11feb20:0021:00DRŽAVNI POSAO: Velika seoba arhivatora

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.0196117.3717117.7238