Izbori

Vučić raspisao parlamentarne izbore: Prvo ime na listi SNS posle nosioca Branislav Nedimović

Beograd – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će parlamentarne izbore raspisati za 26. april i da će to biti jedna od najdužih izbornih kampanja.

„Svim učesnicima želim uspeh, želim da tog dana, ali i u čitavoj kampanji koja će biti duga, bude demokratska atmosfera, da se politički protivnici poštuju, da izlaze sa različitim stavovima, argumentacijama, da kampanja bude borbena, ali mirna i da ljudi mogu da donesu najbolji sud o politici koja je prethodila, ali i o politici koja treba da doprinese boljoj budućnost za naše građane“, rekao je Vučić nakon što je potpisao odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike.

Mediji pišu da će prvi na toj listi, odmah iza nosioca Aleksndra Vučića, biti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Kurir piše da je u nedelju na sednici Predsedništva SNS pročitan spisak i da je Nedimović prvi, dok je među prvih pet na listi za parlamentarne izbore i voditelj Lav Grigorije Pajkić.

“Ovo nikome nije bilo iznenađenje, jer se Nedimović odlično kotira, i ima fantastične rezultate”, kaže izvor lista.

Druga na listi biće Maja Gojković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević četvrti, a voditelj Pajkić peti.

Violinista Jovan Kolundžija biće treći, a kako dodaje “Alo”, u prvih 20 biće 11 ili 12 potpuno novih lica sa Akademije mladih lidera SNS.

Za isti dan izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine raspisao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević za izbor odbornika u svih 17 gradskih opština Beograda.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929