Srbija i svet

DVA POTRESA U BLIZINI IRANSKE NUKLEARKE Sat vremena nakon prvog, detektovan još jedan zemljotres kod nuklearnih postrojenja

Iako je prvobitno javljeno da je zemljotres danas pogidio regiju u blizini nuklearne elektrane u Iranu, nešto kasnije je objavljeno da su u pitanju bila dva zemljotresa sličnih intenziteta.

Naime, prvi se dogodio pre oko osam sati na dubini od 10 kilometara ispod zemlje i jačine je 4.9 stepeni po Rihterovoj skali, dok je drugi zatresao to područje svega sat vremena kasnije na istoj dubini i bio je nešto slabiji 4.5 stepeni.

Zemljotresi su detektovan tokom noći, a usled činjenice da je zabeležen u blizini nuklearne elektrane, za sada je napomenuto da je u pitanju “prirodna pojava”.

Trenutno nema više informacija da li je eventualno neko povređen ili je načinjena materijalna šteta, napomenula je IRNA.

Valja napomenuti da su današnji zemljotresi zabeleženi tačno četiri dana nakon prethodnog koji je detektovan u istoj regiji.

Podsetimo, danas je situacija u Iranu posebno napeta usled pojačanih tenzija koje su zabeležene između te zemlje i SAD nakon ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija. Stanje je dodatno uzburkano nakon jučerašnjeg raketiranja koje su iranske snage sprovele nad dvema američkim bazama u vidu omazde za ubistvo Sulejmanija.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988