Rukomet

Pobeda rukometašica Srema na derbi meču protiv Radničkog

Sremska Mitrovica 17. april Devetnaesto kolo Super B ženske rukometne lige Srbije. ŽRK „Srem“ – ŽRK “Radnički“  Beogra 31:26  (13:12). Sudije: Obradović Marko i Vučić Vladimir iz Zrenjanina. Delegat – Perić Dejan iz Pančeva.

Srem je dočekao na svom terenu jednu od naših najboljih ekipa u ženskom rukometu. Radnički je najtrofejniji  Srpski klub. Prvaci države bili su 14 puta, osvajali su domaći kup 13 puta. Bili su pobednici Kupa kupova 3 puta i Šampioni Evrope 3 puta.

I ovog puta gosti su na papiru bili ekipa koja će verovatno odneti bodove iz Mitrovice. Kao i nebrojeno puta do sada, u sportu postoji izreka „lopta je okrugla“ pa je tako bilo i ovog puta. Zaslužena pobeda Sremica. Ono što su pokazale na terenu sa pravom ih svrstava među naše najbolje ekipe u Srbiji. U prvom poluvremu vodila se ravnopravna borba na terenu.

U drugom poluvremenu Sremice su uspele da nametnu svoj stil igre, brzi i efektni kontranapadi, čvrsta igra u odbrani i kako je vreme odmicalo tako su napravile razliku u golovima koju su sačuvale do kraja utakmice. Pobeda zlata vredna.

U narednom kolu gostuju u Kikindi, ekipi koja se nalazi na drugom mestu na tabeli tako da je i ovo derbi meč Super B lige. Pobednik na ovom susretu biće verovatno već jednom nogom u Super A ligi Srbije.

Srem je igrao u sastavu: Blažić Jovana-4, Šerfezi Marija-3, Ožegović Anđela, Knežev Iva, Radulović Nataša-2, Mijailović Andrea-1, Bulatović Nikolina-3, Đulinac Vanja-4, Petrović Ivana, Petrović Dragana-1, Skendžić Maja, Guteša Anja, Vasiljević Jana, Ćetković Nataša-8, Klenkovski Anja-5.

Treneri – Saša Kojović i Drča Dušan.

Radnički je igrao u sastavu: Janković Katarina, Kostić Anja, Mandić Teodora, Orović Dea-2, Tepša Marija, Panić Anja-7, Ignjatović Zorana, Živković Maša-6, Vukosavljević Nina, Radonjić Ana-2, Milojković Ivana, Tejić Aleksandra, Tepša Nataša, Zelić Glorija-5, Vasić Aleksandra-4.

Treneri – Marić Radiša i Mijatović Ivan.

Za najboljeg igrača utakmice proglašena je Anja Klenkovski iz ekipe Srema.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988