Rukomet

Sremice podelile bodove sa Kikinđankama

Sremska Mitrovica. 24. oktobar. Prva rukometna liga Srbije ŽRK “Srem” – ŽORK “Kikinda”. Rezultat  24:24 (9:15). Sudije – Tepavčević Bojan i Tepavčević Goran iz Čačka. Delegat – Savković Mica iz Čačka. Utakmica je odigrana bez prisustva publike.

Ekipa iz Kikinde je nekadašnji učesnik Super lige Srbije i na ovom meču važile su za apsolutnog favorita sa velikim ambicijama da se vrate ponovo u najelitnije takmičenje. Ali kako je to nepisano pravilo u sportu, ekipa autsajder na meču igra sjajno u želji da se dokaže pred renomiranim protivnikom.

Prvo poluvreme pripalo je gošćama u svim elementima igre. Dominirale su na parketu hale Pinki i nisu dozvoljavale domaćim igračicama da se razmahnu i ozbiljnije ih ugroze pa su na odmor u poluvremenu otišle sa rezultatom 9:15.

Početak drugog poluvremena donosi veliki preokret na terenu u korist igračica Srema. Neverovatno brzim kontranapadima po kom su prepoznatljive u krugovima rukometnog sveta, smanjivale su bodovni prednost gošći tako da su u četrdesetoj minuti meča izjednačile rezultat na 18:18. Narednih nekoliko minuta sudijski par dosuđuje nekoliko “lakih” sedmeraca u korist ekipe iz Kikinde što je izazvalo veliki revolt na klupi domaćina. Gostujuća ekipa se ponovo odvaja rezultatski na četiri pogotka razlike. Sremice kreću silovito u završnicu meča. Postižu četiri pogotka za redom dok je svojim sjajnim odbranama Dragana Čolović na golu Srema zaustavljala napade i udarce prema svom golu.

U poslednjoj  minuti meča gošće su u napadu loše odigrale i izgubile loptu. Trener Srema, Dušan Drča uzima tajmaut četrdeset sekundi pre kraja meča i kod  nerešenog rezultata 24:24. Razradio je sa ekipom taktiku za  napad i postizanje pobedonosnog pogotka. Ipak, čvrsta odbrana Kikinđanki, odolela je ovom napadu pa je tako rezultat ostao nerešen i podela bodova.

Odlična igra mlade ekipe Srema pokazuje da nemaju respekta ni prema kome tako da će se na svakoj utakmici boriti za svaku pobedu i za svaki bod. Prava je šteta što se utakmice igraju bez prisustva publike zbog trenutnog stanja sa virusom Korona i ljubitelji  rukometa su uskraćeni za veoma sjajne mečeve  koje ove mlade Sremice pružaju kako na svom terenu tako i na utakmicama gde gostuju.

ŽRK “Srem” u sastavu —  Petrović Dragana, Miljković Mila, Tančik Jovana-1, Stević Milica-6, Spasojević Tijana, Petrović Ivana, Paunić Tina-4, Uzelac Nikolina-2, Komnenović Tijana-2, Čolović Dragana, Šerfezi Marija-1, Ćetković Nataša-5, Stefanović Ana-3, Ostojić Tatjana.

Treneri – Drča Dušan, Kojović Saša i Gajić Nataša. 

 ŽORK “Kikinda” u sastavu — Prodanov Natalija, Čubrilo Aleksandra-1, Bjelić Nevena-1, Radaković Željana-3, Erdeljan Ivana, Vujnović Ana-10, Radović Snežana, Latinović Slađana-3, Antonić Nikolina, Čubrilo Ana-4, Đukičin Teodora-2.

Trener – Mrakić Dragan

Igrač utakmice – Vujnović Anja iz ekipe gostiju.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934