Odbojka

Prepuna Hala Pinki na meču Srem Crvena zvezda

Sremska Mitrovica – Utorak, 15. novembar 2022. Srem – Crvena zvezda 0:3 (14:25, 22:25, 19:25) 55:75 PSC „Pinki” Sremska Mitrovica; sudije: Vuković Jovana – Papović Dragan, gledalaca 800.

U zaostaloj utakmici 5. Kola Super lige Srbije za odbojkašice sastale su se ekipe Srema i prošlogodišnje prvakinje države Crvena Zvezda. Pre meča Sremice su gošćama čestitale ulazak u završno takmičenje Lige šampiona Evrope.

Crvena Zvezda je u Sremsku Mitrovicu došla kao favorit što se potvrdilo tokom utakmice. Igračice Srema su očito bile pod pritiskom zbog imena velikog rivala a i zbog brojne publike koja je gotovo ispunila Poslovno sportski centar Pinki.  Zvezda je otvorila meč velikim vođstvom  4:0. Srem je polako podizao igru i stigao do 10:12 ali to je bilo sve u prvom setu. Igračice Zvezde su ponovo dodale gas i lako dobile ovaj set 25:14. U drugom i trećem setu igra je bila izuzetno zanimljiva i prilično neizvesna. Trener Zvezde Pavličević se opredelio da servama optereti Dunju Grabić koja je ipak uspela da se odupre pritisku 42 servisa tokom meča.

Mada je Zvezda povela i u drugom setu, Srem sa sedam uzastopnih poena preokreće na 8:4. U tom period odlično je napadala Dunja Grabić a proradio je i srednjački par Antić i Živanović. Zvezda je izjednačila na 10:10. Borba se potom vodila za svaki poen da bi na kraju i ovaj set pripao gošćama iz Beograda. Treći set je ponovo doneo borbu poen za poen da bi na kraju seta Zvezda napravila ključnu razliku. U Crvenoj zvezdi su odlično igrale korektorka Helić i prvi primač Stojić. U Sremu je najviše poena ostvarila Sarić.

Ova utakmica je igrana i kao humanitarna u sklopu akcije Za Aleksandru Dinić Humanitarne fondacije Budi human. Prikupljena su sredstva u iznosu od 145820 dinara. Aleksandra se ranije bavila odbojkom i igrala je za ekipu ŽOK Srema.

U sledećem kolu Srem je u Sportskoj hali Mitrovačke gimnazije domaćin ekipi TENT-a iz Obrenovca.

GŽOK Srem: Mihajlović A, Grabić, Gaćeša, Šarić, Tadić, Dapčević, Jovanović, Stevanović, Egić, Stanković, Drašković, Antić, Živojinović, trener Kapric

OK Crvena zvezda: Taubner, Đurđević, Mateska, Živojinović, Denisova, Marković, Ćirović, Šajić, Vrcelj, Čanak, Stojić, Helić, Žigić, Rodić, trener Pavličević

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291