Odbojka

Sremski derbi pripao Mitrovčanima

Sremska Mitrovica. Subota, 19. mart 2022, GOK Srem – OK Vest 3:1 (25:22, 25:19, 21:25, 25:18) Sportska hala Mitrovačke gimnazije, gledalaca 60; sudije Božičković i Šaš, delegat Antonić.

Odbojkaši Srem Itona i šidskog Vesta sastali su se u okviru devetnaestog kola Druge republičke lige grupa sever. Bila je to utakmica u koju je Srem ušao izuzetno oslabljen bez četvorice standardnih igrača. Zbog bolesti i povreda su odsustvovali Babić, Ljubišić, Roljić i Ćorić. Bio je to razlog za zabrinutost trenera Srema Kovačića. Morao je u vatru ubaciti Leščuka i Mikovića igrače bez velikog iskustva u seniorskom takmičenju. Ipak i u ovom sastavu zahvaljujući iskusnim Kovačiću, Trivunčiću i Aleksiću Srem je dominirao u prva dva seta. U trećem setu došlo je do opuštanja domaćih igrača i Vest se vratio u meč preokrenuvši od 16:15 do konačnih 21:25 za Šiđane. Trener Kovačić je žestoko pritisnuo igrače i u četvrtom setu posle potpune dominacije Srem je prelomio za konačnih 3:1 i nova tri boda.

Ovom pobedom Srem Iton i dalje ostaje u borbi za sedmo mesto, poslednje koje garantuje opstanak u ligi iz koje ove sezone ispada najmanje pet ekipa. Vest se već ranije oprostio od drugoligaškog takmičenja. Sledeće nedelje Srem u Kuli gostuje ekipi Hajduka.  Vest na svom terenu dočekuje lidera na tabeli Mladost iz Bačkog Petrovca.

GOK Srem Iton: Kovačić, Trivunčić, Petković, Maćešić, Kuzmanović, Aleksić, Leščuk, Miković, trener Kovačić Zoran

OK Vest: Nešković D, Mitošević , Nešković N, Klisurić, Marinković, Orlić

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176