Odbojka

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u polufinalu superligaškog plej off-a Srem i Inđija završili takmičenje

Sremska Mitrovica. Završene su odbojkaške utakmice četvrtfinalnog takmičenja plej off-a Super lige Srbije. Među osam učesnika bile su i tri ekipe iz Srema. Jedinstvo iz Stare Pazove, Srem iz Sremske Mitrovice i Ok Inđija. To je svakako izuzetan uspeh odbojke u Sremu, koji posle Beograda postaje region sa najviše timova i igračkog potencijala u ovom sportu.

U borbi za polufinale Inđija se sastala sa sa najboljom ekipom lige odbojkašicama Železničara iz Lajkovca, a u međusobnom duelu snage su odmerile sremske ekipe sedmoplasirani Srem i drugoplasirano Jedinstvo iz Stare Pazove.  Kao što se i očekivalo pobede su u dva meča ubedljivo pripale favoritima iz Lajkovca (3:0 i 3:0) i Stare Pazove (3:0 i 3:1). Već sledeće nedelje u polufinalnim mečevima slede susreti glavnih favorita Jedinstvo će se sastati sa Crvenom Zvezdom  a Železničar sa ekipom Uba. U finale će se plasirati ekipe koje u međusobnim mečevima prve postignu dve pobede.

Stara Pazova, 10 . III Jedinstvo – Srem 3:0 (25:21, 25:21, 25:11)

Sremska Mitrovica, 13. III Srem – Jedinstvo 1:3 (25:23, 7:25, 14:25, 8:25)

Prva utakmica Srema i Jedinstva odigrana je u četvrtak u Staroj Pazovi. Srem je igrao bez primačkog para Ane Mihajlović i Mine Stanojević. Trenerica Mirjana Musulin bila je prinuđena da na prijem prebaci Dunju Grabić a na korekciju Jeković.  Bez obzira na oslabljeni sastav Srem je odlično odigrao dva seta koja su na kraju pripala objektivno boljoj ekipi iz Stare Pazove. Treći set je prošao u potpunoj dominaciji igračica Jedinstva koje su tako sa maksimalnim rezultatom stigle do drugog meča.

Drugi meč je odigran u nedelju 13 . marta u Sportskoj hali Mitrovačke gimnazije. Srem je ponovo igrao bez primačkog para Ane Mihajlović i Mine Stanojević. Prvi set je pripao odbojkašicama Srema koje su iznenadile favorizovane gošće ali je potom Jedinstvo zaigralo svoju igru i pobeda više nije dolazila u pitanje.

U ovom dvomeču u pazovačkoj ekipi najbolje su bile Branka Tica i Jovana Zelenović a među Sremovim igračicama Dunja Grabić i odličnim prijemom libero Ana Tadić. Ekipa iz Stare Pazove je pokazala da iako ima mlade igračice može konkurisati za prvo mesto u ovogodišnjem prvenstvu.

OK JEDINSTVO: Milanović, Osmajić, Medved, Kockarević, Miljević M, Nedeljković, Jonjev, Zelenović, Tica, Miljević T, Đokić, Rodić, trener Jovo Caković

GŽOK SREM: Grabić, Tadić (libero), Gaćeša, Egić, Lukić K, Jeković, Danilović, Dragović, Antić, Berbatović, trenerkinja Mirjana Musulin, pom. trener Kapric Nikola

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998