Odbojka

Liderke iz Lajkovca porazile Srem

Sremska Mitrovica. Srem – Železničar 0:3 (19:25, 15:25, 15:25) 49:75. Sportska hala Mitrovačke gimnazije, gledalaca 120; sudije Papović Dragan – Milošević Milan.

Odbojkašice Srema nisu imale prevelika očekivanja u meču protiv ekipe Železničara iz Lajkovca trenutnog lidera na tabeli Super lige Srbije. Pred samu utakmicu Srem je ostao bez tehničarke Katarine Lukić, a ranije se razbolela i Ana Mihajlović.

Trenerica Mirjana Musulin se morala osloniti na preostalih deset igračica. Šansu je dobila mlada tehničarka Aleksandra Gaćeša. Na sreću u tim se vratila Dunja Grabić pa je skoro pionirska ekipa izašla na teren renomiranom protivniku. Železničaru su se kao osnovna postavka suprotstavile Stanojević, Danilović, Gaćeša, Grabić, Dragović, Jeković i libero Tadić.

Utakmica je počela iznenađujuće dobro za Srem. Nošene publikom Sremice su povele 6:1 i 9:4. Ipak su se iskusne gošće brzo opravile i počele da smanjuju razliku. Već do polovine seta uspele su da izjednače i potom preuzmu vođstvo za konačnih 25:19.

Drugi set je doneo izjednačenu igru u prvom delu ali su potom Sremove odbojkašice pale na prijemu i Železničar se odvojio na prednost koja je omogućila lako dobijanje seta. U ovom setu ekipa Železničara ostvarila je procenat prijema od 92% što govori i o veoma lošem servisu Sremovih odbojkašica.

Problemi sa prijemom u igri domaćih igračica su se nastavili i u trećem setu. To je omogućilo Železničaru da se lako brani i izvodi kontre. Barbara Batinić je sa pozicije korektora ostvarila deset poena napravivši nedostižnu razliku za Železničar. Trener Musulin je u ovom setu šansu pružila i ostalim igračicama Antić, Egić i Berbatović.

Potpuno zaslužena i laka pobeda Železničara iz Lajkovca koji ćenastaviti trku za prvo mesto sa ekipom Jedinstva iz Stare Pazove. U ekipi Srema solidnu igru je jedino pružila libero Tadić.

U sledećem XVII kolu Srem putuje u Obrenovac na utakmicu sa TENT-om.

SREM: Stanojević, Grabić, Tadić(l), Gaćeša, Egić, Jeković, Danilović, Dragović, Antić, Berbatović, trener Mirjana Musulin, pom. trener Nikola Kapric.

ŽELEZNIČAR: Ivanović, Marković, Batinić, Uzelac, Milojević, Kutlešić, Olujić, Mirosavljević, Savićević, Vujović, Zarić, Perović, trener Branko Kovačević.

Najava događaja

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630