Odbojka

Fantastičnom igrom odbojkašice Srema pobedile subotički Spartak

Sremska Mitrovica – Subota, 18. decembar 2021. GŽOK Srem – ŽOK Spartak 3:0 (25:13, 25:16, 25:18) 75:47 Sportska hala, Mitrovačka gimnazija; gledalaca 120, sudije – Stanković Marko – Cvetković Vladimir

U verovatno najvažnijoj utakmici sezone Sremice su odigrale svoj najbolji meč. Ekipa je u meč ušla sa ogromnim motivom jer se ovom pobedom praktično obezbeđivao opstanak u najvišem nivou takmičanja Super ligi Srbije dok je poraz vodio u veliku neizvesnost.

Osim na samom početku prvog seta kada su Spartakove igračice postigle prvi poen rezultat je kroz čitav meč bio na strani Srema.  Trenerkinja Mirjana Musulin se opredelila za primački par Ana Mihajlović i Stanojević, srednjake Jeković i Berbatović, i već standardne tehničarku Katarinu Lukić, korektora Grabić i libera Tadić. Pri ovoj postavi trenerkinja je ostala kroz ceo meč ne izvršivši ni jednu izmenu. Pokazalo se da je to bila i dobitnička kombinacija. Svi elementi u igri su bili odlični. Izuzetan prijem, odličan blok, visok procenat uspešnih napada, ubitačni servisi. Zaista se nijedna igračica iz prve sedmorke ne može izdvojiti jer su sve igrale odlično. Kod gošći je donekle uspešno parirala iskusna internacionalka, korektorka Radonjić ali je to bilo nedovoljno protiv izuzetno raspoloženih Sremica. 

Igračice Spartaka su pokušale da slome prijem Sremica gađajući uglavnom mladu Stanojević ali im se to pokazalo kao loša taktika pošto je prvi primač Ana Mihajlović rastećena prijema zajedno sa korektorkom Grabić lako završavala poene sa spoljnih pozicija. Srednjački par Berbatović i Jeković je potpuno nadigrao blokerski i napadački protivničke srednjake Andić i Petrović. Ana Tadić je izuzetno stabilizovala prijem Srema a Katarina Lukić je sjajno razigrala mlade smečerke. Izuzetno visok nivo realizacije napada od 58% nakon uspešnog prvog prijema ohrabruje pred naredne utakmice ukazujući na visoke potencijale Sremovih igračica.

Poželimo Sremu da ovu igru ponovi i sledeće nedelje kada se u Kleku sastaje sa ekipom  ŽOK Kleka u takođe veoma važnoj utakmici za obe ekipe.

GŽOK Srem: Mihajlović Ana, Stanojević, Grabić, Tadić (libero), Gaćeša, Egić, Lukić Katarina, Jeković, Danilović, Dragović, Antić, Berbatović, trenerkinja Mirjana Musulin, pom. trener Kapric Nikola i Čutović Katarina

ŽOK Spartak: Zucović, Petrović M, Korolija, Spasenić (libero), Džaković, Radonjić, Tuševljak, Andrić, Baić, Škorić, Hadžimušović, Žigić (libero), trener Zucović Predrag, pom. trener Damir Petković.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176