Odbojka

Odbojkašice Srema i pored solidne igre poražene od Partizana

Sremska Mitrovica – Nedelja, 7. novembar 2021. god. 18.15h; PSC „Pinki”; Srem – Partizan 1:3 (26:28, 14:25, 25:23, 17:25)(Gledalaca: 850); Balandžic Aleksandra – Rolj Božidar

Partizan predvođen najtrofejnijim srpskim trenerom Darkom Zakočem savladao Srem. Utakmica koja je direktmo prenošena odigrana je pred oko 800 gledalaca u PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici

Mlade odbojkašice Srema odigrale su svoju prvu utakmicu pred TV auditorijem Srbije protiv ekipe Partizana u 6. kolu Banka Poštanska štedionica Superlige. Partizan je predvođen novim (starim) trenerom, Darkom Zakočem, bio boži i pobedio Srem sa 3:1, po setovima 28:26, 25:14, 23:25 i 25:17.

Imali smo priliku da pratimo jednu veoma zanimljivu utakmicu, kojoj je prisustvovao i Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije. Kao što je to bio slučaj nekoliko puta da sada, teren na ovoj utakmici bio je u bojama zastave Srbije.

Već na početku uvodnog seta bilo je jasno da će današnji rivali dati svoj maksimum kako bi došli do pobede. Posle izjednačenog početka i minimalnog vođstva obe ekipe, Partizan je stekao prednost (14:11), koju je povećavao kako je set odmicao. Ipak, Srem se u samoj završnici vratio u set, čak je imao i jednu set loptu, ali su odbojkašice u crno-belim dresovima na kraju došle do vođstva.

Za razliku od prvog, drugi period bio je suša suprotnost, jer je na terenu bila samo jedna ekipa. Poveo je Partizan sa 3:0, pa sa 10:4 i 19:10, da bi osvojio set sa 25:14.

Predaja nije bila opcija za domaće igračice, koje su i pored inicijative Partizana u trećem delu igre, uspele da se rezultatski vrate u meč. Pri rezultatu 18:14 za tim iz Beograda, usledila je serija od šest poena, kojom je Srem prešao u vođstvo. Uspeo je Partizan da na samom kraju seta dođe do izjednačenja, ali ne i do pobede, jer ekipa iz Sremske Mitrovice iskoristila prvu set loptu za 2:1.

Međutim, Srem je posle ovog seta stao, što je gostujuća ekipa znala da iskoristi. Na sličan način kao i u drugom periodu, Partizan je došao da prednosti, koju je povećavao i na taj način stigao je do svoje prve pobede u sezoni.

Kapiten Partizana i bivša igračica Srema, Tamara Dedijer, oseća pozitivnu promenu u igri svog tima: „Veoma važna pobeda za nastavak sezone. Oseća se pozitivna promena u igri i naravno da je samim tim došao i rezultat. Bilo je bitno u ovoj utakmici osvojiti bodove. Sada nas čeka Kup utakmica sa Železničarom i naredna kola. Nadam se da ćemo biti sve bolje i bolje kako sezona bude odmicala a Sremovoj mladoj ekipi želim mnogo sreće to su sve veoma dobre igračice“ – rekla je Tamara.

Najefikasnija u pobedi Partizana bila je Nina Jakić 18 poena, dok je u Sremu isti učinak imala Dunja Grbić a veoma dobra je bila i Ana Mihajlović. Srem će u narednom kolu gostovati Železničaru u Lajkovcu.

Srem: Mihajlović, Stanojević, Grabić, Tadić, Gaćeša, Narančić, Egić, Lukić, Jeković, Danilović, Dragović, Berbatović,

Partizan: Božović, Ševarika, Drobnjak, Jakić, Dedijer, Zubić, Krulj, Mitrović, Vukčević, Vukomanović, Đukanović, Tomić

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988