Odbojka

Startovala Odbojkaška liga Zapadni Srem

Sremska Mitrovica – Otpočela su takmičenja u Odbojkaškoj ligi Zapadni Srem. U ovoj ligi se takmiče ženske ekipe mlađih kategorija. Ove godine pokrovitelj lige je grad Sremska Mitrovica. U takmičenju učestvuju odbojkaški klubovi sa teritorije grada Sremske Mitrovice, opština Ruma i Šid.

Utakmice će se igrati u sportskim halama Sremske Mitrovice, Rume i Šida. Organizator Odbojkaški savez grada Sremska Mitrovica je najboljim ekipama obezbedio nagrade.

U ekipama će učestvovati oko 150 prijavljenih takmičarki čime je još jednom potvrđeno da je ženska odbojka danas najmasovniji sport u Srbiji.

Staša Dudić ima 14 godina i kako kaže: „Odbojkom se bavim tri godine, prošle sezone sam igrala tj. i ove sezone igram korektora, prošle sezone sam sa ekipom GŽOK Srem osvojila Državno prvenstvo, Ligu Vojvodine i pionirsko. Nadam se da ćemo ove sezone isto biti uspešni kao i prošle. Osećaj je bio jako lep, bili smo jako srećni, zato što je to ipak veliki uspeh za Mitrovicu i za nas.”

U prvoj utakmici kojom je takmičenje i svečano otvoreno sastale su se ekipe GŽOK Srema i ŽOK Rume.

Milica Mićašević ima 13 godina igra na poziciji tehničara, ponekad igra i na mestu korektora u rumskoj ekipi: „Odbojkom sam počela da se bavim pre dve i po godine i nekako, čini mi se, kao da je to jedan od najlepših sportova, bar za mene, i zato sam želela da se bavim njim. Prošlu sezonu smo dobro odigrali i nadamo se da će ova biti još bolja.”

Pobeda je pripala ekipi Srema rezultatom 3:0. Obe ekipe su pokazale visok nivo borbenosti i talenta.

Saša Radivojkov trener GŽOK Srem rekao je: „Odnedavno sam počeo da radim sa najmlađima ovde u Sremu. Ima dosta dece, nadam se da će, uz jedan dobar rad, sve biti na svom mestu, da ćemo biti na pravom putu. Radimo dobro, imamo dobre uslove za rad, što je najvažnije mislim da u narednom periodu neće izostati rezultati. Fokus je na mlađim kategorijama, na razvoju mladih igrača, poenta jeste u tome da naš klub napravi što više kvalitetnih igrača. Posvećeni smo deci i tako ćemo i nastaviti. Treniramo bukvalno svaki dan, zavisi sa kojom grupom, jako mnogo treninga, jako mnogo rada, nadam se da će izaći i kvalitet iz svega toga, trudimo se, optimalno malo odmaramo, malo rada i tako to mora da ide.”

Njihovi treneri su sigurni da će među ovim igračicama nići i nove sjajne odbojkašice kakve je ovaj deo Srema imao i u prethodnim generacijama.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158