Odbojka

Pionirke GŽOK Srema prvakinje Vojvodine

Sremska Mitrovica. Koliko se u GŽOK Sremu dobro radi videlo se na završnom turniru pionirskog prvenstva Vojvodine (devojčice 2008. godište i mlađe) čija je završnica  održana u Sremskoj Mitrovici u Sportskoj hali Mitrovačke gimnazije.  Pošto su pre samo tri nedelje predpionirke Srema postale prvakinje Vojvodine to su danas učunile i njihove starije koleginice.

Četiri najbolje ekipe, pobednici grupne faze takmičenja, ŽOK Futog, ŽOK NS volley tim, OK Omladinac iz Starih Banovaca i domaći GŽOK Srem odmerile su snage u borbi za trofej Odbojkaškog saveza Vojvodine. Posle veoma zanimljivih mečeva koji su potvrdili perspektivu ženske odbojke na ovim prostorima igračice Srema su ubedljivo trijumfovale.

Odbojkašice „Srema” bodrili su gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za sport i kulturu Vasilj Ševo.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za sport i kulturu rekao je: „Zaista mi je drago da prisustvujem jednom ovakvom događaju za koji smatram da bi bio i više nego posećen da se ne nalazimo usred bore protiv pandemije kovida 19. Odbojka polako postaje brend našeg grada. Naš Gradski ženski odbojkaški klub Srem to izuzetno radi. Moramo da se pohvalimo činjenicom da imamo četiri reprezentativke iz ove konkurencije, tj. iz konkurencije pionirki što znači da je klub na dobrom putu. Da bi klub dobro funkcionisao, da bi sve bilo kako treba, mora neko i da malo pomogne, a tu smo mi kao lokalna samouprava, koji ćemo uvek prepoznati takve klubove, sportske organizacije i pojedince koji streme ka uspehu. Što se tiče samog turnira mislim da je izuzetno dobro organizovan, svim učesnicima čestitam na zalaganju, naravno prvaku najviše, čestitam njihovim klubovima i nadam se da ćemo nastupiti sredinom maja i kao učesnici državnog prvenstva u odbojci.”

U prvim mečevima Srem je pobedio ŽOK NS volley tim, a OK Omladinac je odneo pobedu nad ekipom Futoga. U meču za treće mesto NS volley tim je bio bolji od ekipe Futoga.

Mlade igračice GŽOK Srema su u oba meča bile izrazito dominantne postigavši maksimalne pobede. Koliko su Sremove igračice bile dominantne svedoče rezultati pošto su svih sedam utakmica dobile rezultatom 3:0, u kvalifikacijama su pobedile Štrand volley iz Novog Sada i Inđiju zatim u osminifinala Bečej a u četvrtfinalu ŽOK Klek dva puta.

Slobodan Stojilković predsednik Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem” kaže: „Posle organizacije predpionirskog prvenstva Vojvodine danas smo organizovali finalni turnir Prvenstva Vojvodine za pionirke. To su devojčice rođene 2006. godine i mlađe. Naše devojčice su osvojile turnir i u principu to je ekipa koja je jedna od najperspektivnijih trenutno u Srbiji, na kojima leži budućnost našeg kluba. Dalji razvoj kluba baziran je baš na njima, nadamo se da ćemo ih osposobiti da jednog dana dosta njih igra superligu, to je ranog u kojem se mi trenutno takmičimo. Samo da napomenem da trenutno u ovoj ekipi igraju četiri pionirske reprezentativke Srbije koje su učestvovale na kvalifikacionom turniru za prvenstvo Evrope i kvalifikovale su se, tako da će njih četiri verovatno otići i na takmičenje evropskog formata gde se nadamo nekom dobrom uspehu. To je budućnost kluba, budućnost Sremske Mitrovice, nadamo se da će to sve lepo da se obistini kako smo zamislili i mislim da ćemo imati jedan jako, jako dobar klub u celoj Srbiji, u našem regionu.”

Polufinalni mečevi

GŽOK Srem – ŽOK NS volley tim  3:0 (25:19, 25:10, 25:19) 75: 48

Gžok Srem: Mihajlović Ana, Dudić Staša, Nedimović Lea, Stanojević Mina, Vasilić Magdalena, Stanković Dunja, Kapric Iva, Miladinović Mirna, Baunoh Jana, Pevac Tara,  Antić Jovana, Ivković Ana, Cvijetić Kstarina, trener Kapric Nikola, pom. trener Čutović Katarina.

ŽOK NS volley tim: Samardžija, Osmajić, Vukmirović, Tokić, Praščević, Ivanić, Burka, Borocki, Bjelčević, Barjaktarević, Ovčina, Sekulić, trener Šobot Ivona.

ŽOK Futog – OK Omladinac  1:3 (25:23, 15:25, 11:25, 20:25) 71:98

ŽOK Futog: Kovačevič, Tintor, Milović, Savanović, Adamović, Pisarov, Lazarević, Dinčić, Radaković, Atić, Dugonjić , Kišprdilov trener Bogdan.

OK Omladinac: Rnić, Tadić, Keljanović, Piligodić, Leposavić,  Marinković, Tanović, Oreščanin, Halilović – Kovačević, Jović, trener Nikolić.

Meč za treće mesto

ŽOK NS volley tim : ŽOK Futog 3:0 ( 25:22, 25:21, 25:16) 75:59

ŽOK NS volley tim: Samardžija, Osmajić, Vukmirović, Tokić, Praščević, Ivanić, Burka, Borocki, Bjelčević, Barjaktarević, Ovčina, Sekulić, trener Šobot Ivona

ŽOK Futog: Kovačevič, Tintor, Milović, Savanović, Adamović, Pisarov, Lazarević, Dinčić, Radaković, Atić, Dugonjić , Kišprdilov trener Bogdan.

Meč za prvo mesto

GŽOK Srem – OK Omladinac 3:0 (25:10, 25:12, 25:13) 75: 35

Gžok Srem: Mihajlović Ana, Dudić Staša, Nedimović Lea, Stanojević Mina, Vasilić Magdalena, Stanković Dunja, Kapric Iva, Miladinović Mirna, Baunoh Jana, Pevac Tara,  Antić Jovana, Ivković Ana, Cvijetić Kstarina, trener Kapric Nikola, pom. trener Čutović Katarina

OK Omladinac: Rnić, Tadić, Keljanović, Piligodić, Leposavić,  Marinković, Tanović, Oreščanin, Halilović – Kovačević, Jović, trener Nikolić

Na kraju turnira proglašeni su i najbolji pojedinci:

Libero: Burka Milicaa, ŽOK NS volley tim

Srednjak: Antić Jovana ŽOK Srem

Primač: Radaković Anja, ŽOK Futog

Tehničar: Praščević Maša, ŽOK NS voley tim

Smečer: Marinković Sara, OK Omladinac

i najbolji igrač MVP turnira

Mihajlović Ana, GŽOK Srem

Turniru je prisustvovala i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović koja je uručila nagradu pobedniku turnira.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176