Odbojka

„Moj prvi smeč”

Sremska Mitrovica – Projekat pod nazivom „Moj prvi smeč” je promotivna akcija Odbojkaškog saveza Srbije i odnosi se na organizovanje škola odbojke na teritoriji Republike Srbije i Republike Srpske uz podršku regionalnih odbojkaških saveza, odbojkaških klubova, trenera i sudija sa jednim ciljem – razvoj i popularizacija odbojke za dečake i povećanje broja dečaka najranijeg uzrasta, u najranijem dobu i želju da se u što većem broju uključe u trenažne procese odbojkaških škola.

Sremska Mitrovica, tačnije profesor fizičkog vaspitanja i diplomirani trener odbojke Zoran Kovačić je ispunio uslove konkursne dokumentacije i potpisao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije da od 1. februara do 1. juna 2021. formira grupu dečaka u Gradu Sremska Mitrovica i da oni uzrasta od prve do šest od prvog do šestog razreda osnovne škole, treniraju u sali Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja” tri puta nedeljno besplatno u tim terminima. Projekat je zaživeo i dečaci su se odazvali iz celog grada. OS Srbije je svoj prijavljenoj deci omogućio besplatno šorc i majicu sa logom saveza, trenerima trenerku i polo majice. Ugovor je potpisalo 25 trenera iz 25 gradova sa teritorije Republike Srbije.

Zoran Kovačić, profesor fizičkog vaspitanja i koordinator projekta kaže da mu je veliko zadovoljstvo što je projekat „Moj prvi smeč” zaživeo: „Pre dva meseca smo krenuli sa marketingom i realizacijom projekta Moj prvi smeč koji je pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Srbije. Vidite da trenira odbojku preko 43 dečaka iz Sremske Mitrovice uzrasta od drugog do šestog razreda i veoma smo ponosni na to. Savez je prepoznao naš rad i tradiciju odbojke u Sremskoj Mitrovici, a činjenica je da imamo šest reprezentativaca u mlađim kategorijama. Treninge i dalje radimo, do prvog juna tekuće godine će biti i dalje tri puta nedeljno u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja”, potpuno su besplatno za svu decu iz celog grada. U projektu je još 25 gradova, a trenutno smo mi među najboljima u ovom projektu za šta imamo potvrdu od koordinatora.”

„Veoma smo ponosni i zadovoljni ovim što se dešava u našem gradu. Imamo podršku lokalne samouprave i mislim da će biti još bolja i veća podrška, mislim da ćemo našim radom i rezultatima pokazati kako se dalje radi. Gospodin Gajić je prepoznao koliko je to važno za mušku odbojku i imam uverenje da će od jeseni ponovo početi projekat, znači u junu ćemo eventualno prekinuti ali od septembra tekuće godine nastavljamo ponovo, mislim da će i dalje ovo biti u našem gradu i da ćemo uspeti da što više dece privučemo na sport. Cilj je da se što više dece bavi sportom bilo koje prirode, to moram da naglasim, ali nama je interes da to bude odbojka”, dodao je Kovačić.

Sremska Mitrovica ima dugu i bogatu tradiciju u odbojkaškog sportu i potvrda da se radi kvalitetno i sadržajno sa mlađim kategorijama je i trenutno šest naših dečaka i devojčica u mladim sa lekcijama nacionalnog tima.

Ilija Nedić, predsednik Skupštine grada rekao je: „Sremska Mitrovica je grad sporta, pre svega odbojke, jedna velika zahvalnost ljudima iz Odbojkaškog saveza Srbije, jedna velika zahvalnost svim stručnim ljudima, odbojkaškim trenerima u Sremskoj Mitrovici. Danas ovde imamo priliku da vidimo grupu od 43 dečaka koju gospodin Kovačić vodi i trenira. Motivacija ove dece je sigurno na jednom visokom nivou, pre svega zahvaljujući stručnom radu gospodina Kovačića i ljudi koji s njim rade u timu. To je svakako pokazatelj da mi moramo ulagati, ne samo u infrastrukturu, nego da moramo ulagati i u stručni kadar jer samo stručni kadar koji je dovoljno kvalitetno obučen, može da motiviše ovoliki broj dece, pa neka se neko od ovih dečaka danas, ovde, nastavi aktivno baviti odbojkom u nekom daljem period, to će biti svakako veliki uspeh”.

Kako se čulo na treningu, veoma su zadovoljni što je savez prepoznao stručan rad i odobrio ovaj projekat sa ciljem da što više dečaka privuku na odbojkaške treninge i sport u celini, kroz vrednovanje i negovanje pravih i zdravih vrednosti sporta uopšte.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176