Odbojka

Srem Eaton bolji u sremskom derbiju

Nova Pazova, 6. 3. 2021. Utakmica 14. Kola Druge lige „SEVER” Mladost (NP) – Srem EATON 0:3 (16:25,22:25.22:25) 60:75 sala OŠ „Rastko Nemanjić – Sveti Sava”, početak u 20 sati, Sudije: Zeljug M. i Jokić J. (Stari Banovci), Delegat: Antonić S. (Novi Sad)

U Novoj Pazovi odigran je „Sremski derbi” između trenutno drugoplasirane ekipe na tabeli Mladosti (NP) i sremskomitrovačkog Srem EATON-a. Mladi mitrovački odbojkaši vođeni iskusnim trenerom Stanislavom Savićem nadvisili su svog rivala u svim elementima igre, zabeleživši maksimalnu pobedu rezultatom 3:0. Susreti ova dva protivnika već godinama s pravom nose epitet derbija jer oslikavaju veliki sportski rivalitet ove dve ekipe u granicama fair-playa. Malobrojni posmatrači koji su se zadesili u hali imali su priliku da uživaju u pravoj muškoj odbojci koja je po opštem mišljenju svih prisutnih prevazišla okvire ranga takmičenja. Trener Srema, ovako je video tok i rezultat meča:

„Pre svega koristim priliku da i ovim putem čestitam mojim igračima na ovoj velikoj pobedi, trećoj u nizu od kako smo startovali prolećnu polusezonu. Posebno bih istakao da smo večeras uspeli da nadvisimo drugoplasiranu ekipu dosadašnjeg dela prvenstva, samo nedelju dana pošto smo kući savladali lidera na tabeli, ekipu Kulpina. Ovim uspehom moji igrači su pokazali da sam s pravom pre početka sezone od njih očekivao zapažen rezultat u ligi. Za mene kao trenera, posebno zadovoljstvo u ovim uspesima je činjenica da predvodim tim sastavljen isključivo od igrača poniklih u ovom Klubu, koji sam svojim radom uspeo podići iz pepela kad je u pitanju igrački kadar i pokazao još jednom da u Mitrovici ima dovoljno potencijala za zapaženije sportske rezultate ako imate jasan plan rada i cilj. Konačno, svi rezultati mlađih selekcija kluba prethodnih godina i 6 poziva (do sada) u neku od mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, a evo sada i uspesi seniorskoj konkurenciji koji počinju da pristižu to potvrđuju.”

Utakmica u Novoj Pazovi rezultatski deluje ubedljivo?

„Sremski derbi je uvek težak meč. To je jedan specifičan rivalitet, čija atmosfera prosto tera igrače oba tima da bez obzira na trenutno stanje i plasman na tabeli daju svoj maksimum u cilju međusobnog prestiža. Ilustrovaću vam to pitanjem – kako smo mi s ovakvom igrom plasirani u sredini tabele?! – koje mi je posle meča u razgovoru uputio delegat večerašnje utakmice, ne krijući zadovoljstvo što je prisustvovao jednom kvalitetnom meču. To su svakako komplimenti za moj mladi tim koji prijaju. Rezultat na prvi pogled deluje impresivno ali pravo stanje stvari na parketu je bilo drugačije. Mladost nije ni jednog trenutka bila inferiorna u igri, naprotiv, trudili su se domaći odbojkaši da preokrenu tok meča u svoju korist ali je moj tim u kriznim trenutcima igre koji „lome tok meča” pokazao visok nivo mentalne snage kojom je sprečio svaki pokušaj rivala da uspostavi kontolu nad ovim mečom. To je jedan novi kvalitet ove moje ekipe, do sada još neiskazan. Konačno smo se homogenizovali i okupili oko zajedničkog cilja i sada svaki pojedinac daje svoj maksimum u istom smeru, što se odmah oseti u kvalitetu igre i čvrstini timskog duha. Veliki doprinos ovim promenama daju najstariji i najiskusniji igrači ekipe na čelu sa kapitenom Jovanom Kovačićem i ja sam ponosan na to.”

Sledeće kolo dočekujete ekipu Vojvodina NS Seme 3 iz Novog Sada.

„Tako je, pred nama je takođe veliki dužmik iz jesenjeg dela prvenstva. U Novom Sadu jesenas smo odigrali možda najslabiji meč od kako sam trener u Klubu i doživeli bolan poraz. Sada je prilika da popravimo taj utisak ali ne smemo poleteti jer pred sobom imamo dobro selektovanu, mladu ekipu, talentovanih mladića koji u ovom sportu imaju visoke ambicije. U sastavu Vojvodine biće i dva dojučerašnja naša igrača, korektor Luka Jurišić (2003) i bloker Andrej Cvitković (2006). Takođe u vikendu pred nama će se verovatno konačno odigrati i Finalni tunir Prvenstva Vojvodine za juniore na kome želimo jednu od medalja i plasman na Finalni turnir Prvenstva Srbije. Motiva za dokazivanje pred nama je na pretek u nedeljama koje slede jer nastaviće se i Prvenstvo Vojvodine za pionire u kojem naša mlada selekcija predvođena trenerom Nenadom Pajićem takođe želi zapažen plasman. Napominjem das u u tom sastavu i dva aktuelna reprezentativca Srbije u pionirskom uzrastu Vladimir Ćorić (2005) i Luka Maćešić (2006).

Čestitam mojim igračima još jednom na velikoj igri i pobedi u  večerašnjem meču u Novoj Pazovi i želim da nastave ambiciozno i samopregorno ka još zrelijim i boljim partijama u budućnosti jer sam uveren da njihovo vreme tek dolazi.”

Mladim odbojkašima Srema čestitamo ove vredne pobede i želimo im sreću u daljem takmičenju.

Srem Eaton: Babić Nemanja lib. 1, Petković Rade, Petković Bojan, Kovačić Jovan kap., Đorđić Uroš, Milutinović Bojan, Lazarević Nikola, Milojković Veljko, Miković Miloš lib.2, Roljić Branislav, Ljubišić Ognjen, Perković David, Babić Žarko.

Trener: Stanislav Savić

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142