Odbojka

Odbojkašice Srema u uzbudljivoj utakmici pobedile osmostrukog prvaka države beogradski Partizan

Sremska Mitrovica. GŽOK Srem – ŽOK Partizan 3:2 (21:25, 25:22, 22:25, 25:14, 15:13) 108:99 Petak, 22. januar 2021, Sportska hala Mitrovačke gimnazije, sudije Zotović Svetlana – Cvetković Vladimir; delegat Jovičić, utakmica bez gledalaca.

Odbojkašice Srema već nekoliko godina čekaju priliku da se revanširaju ekipi Partizana za nekoliko poraza u triler završnicama. Dva puta u poslednja tri meča Sremice su vodile protiv odličnog Partizana sa po dva nula u setovima ali su oba puta u neizvesnim završnicama izgubile sa po 3:2. Ovog puta fortuna je bila na strani Mitrovčanki.

Trener Kapriš se opredelio za visoku postavu i primački par Savović Grabić uz standardne Roganović, Jovanović, Živanović i Andrić verujući da će tako parirati visokim Partizanovim igračicama, iskusnoj blokerki Tanji Sredić i visokom primačkom paru Stanimirović Tomić. Već od početka meča koji je održan u Sportskoj hali Mitrovačke gimnazije videlo se da će uzbuđenja biti na pretek. Pritisnute velikom željom da najzad pobede slavnog protivnika Sremice nisu najbolje otvorile meč te je prvi set pripao gošćama iz Beograda. Velika borba se vodila u drugom i trećem setu. Mitrovčanke su izjednačile reziltatom 25:22 da bi gošće ponovo stekle prednost i istim rezultatom povele 2:1. Činilo se da se loša tradicija nastavlja ali  kada je bilo najteže libero Mićunović je u četvrtom setu pri rezultatu 11:11 uhvatila nekoliko teških lopti.  odlična je potom bila Marija Jovanović što je uz tri as servisa Živanovićeve i jedan Savovićeve bilo dovoljno za ubedljivu pobedu u četvrtom setu 25:14.

Peti set je bio veoma neizvestan Sremice su ga odlično otvorile i povele 5:0 da bi potom došlo do neverovatne konfuzije i panike. Na  6:4 za Srem igračice Partizana su preokrenule sa četiri uzastopna poena na 8:6.  Činilo se da će ova prednost pri promeni strana biti dovoljna da Partizan dobije još jednu triler završnicu ali je veća želja odnela pobedu za konačnih 15:13 za Srem.

Sjajnu igru kod domaćih je pružila Živanović koja je na mreži uspela da se iznese da odličnim Partizanovim igračicama kao i libero Mićunović koja je u ključnim momentima uhvatila nekoliko teških lopti ali je ceo tim zaista igrao odlično.

Ovom pobedom Srem se učvrstio u sredini tabele a sledeći susret igra protiv ekipe Spartaka iz Subotice 27. januara takođe na domaćem terenu u Sportskoj hali Mitrovačke gimnazije.

GŽOK Srem: Savović, Vasić, Roganović, Živanović, Andrić, Jovanović, Mićunović (libero), Grabić, Mihajlović, Narančić, Egić (libero), Antić, Stanojević trener Vladimir Kapriš, pomoćni trener Nikola Kapric.

ŽOK Partizan: Drobnjak, Stanimirović, Šejat, Ćirković, Zubić, Krulj, Radonić, Sredić, Tišma, Rodić, Vuković, Tomić, Kukobat (l), Bozović (l), trener Galogaža Ljubomir 

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291