Odbojka

Odbojkašice Srema pobedile u Zrenjaninu

Zrenjanin. ŽOK Klek – GŽOK Srem 2:3 (25:19, 11:25, 25:21, 15:25, 8:15) 84:105; Kristalna dvorana Zrenjanin, subota 31. januar 2021; sudije Stevanović i Očenaš, delegat Kolarević; utakmica se igrala bez gledalaca.

U veoma neobičnoj utakmici protiv tradicionalnog rivala ekipe ŽOK Klek odbojkašice Srema su pokazale svoja različita lica. Od samog starta Klečanke su iskazale veliku borbenost i motivaciju. Pobeda nad Sremom im je donosila sigurno osmo mesto i garantovan opstanak u ligi. S druge strane Sremice su u meč ušle pomalo opušteno očito verujući da će pobeda doći sama od sebe na osnovu objektivno većeg kvaliteta mitrovačkog tima. Početkom prvog seta rezultat se lomio na jednu ili drugu stranu da bi zatim domaće igračice napravile malu prednost koju su održavale a zatim i nešto povećale na samom kraju.

Očito da je trener Kapriš uspeo da motiviše svoje igračice pa je Srem potom zaigrao kao neka druga ekipa potpuno razbivši Klečanke u drugom setu. Na prvom mestu Vasić ali i Živanović, Jovanović i Andrić su prosto obrisale domaće igračice sa parketa za pobedu setu 25:11. Šest as servisa najbolje govori o dobroj igri Sremica.

Kada se činilo da će Mitrovčanke lako dobiti  meč ponovo dolazi do opuštanja u trećem setu. Klečanke pri razultatu 16:17 za Srem prave četiri uzastopna poena. Mitrovčanke su se približile na 20:18 i 23:21 ali to je bilo sve što je Srem uspeo. Na kraju seta i najveća razlika 25:21 za Klek.

Tu se i završilo sve što su Klečanke imale da pokažu. U naredna dva seta Srem ponovo igra gotovo savršeno. Trener Kapriš uvodi Dunju Grabić umesto Vasićke. Prijem servisa se posle toga izuzetno popravio i Srem je ponovo počeo da funkcioniše. Očito da je trener Kleka pokušao da slomi Grabić na prijemu servisa ali se to pokazalo kao potpuno pogrešna taktika koja je samo ubrzala pobedu gošći iz Mitrovice. 

GŽOK Srem: Mihajlović, Grabić, Savović, Roganović, Narančić, Egić (l), Jovanović, Mićunović (l), Andrić, Antić, Živanović, Vasić, trener Vladimir Kapriš, pomoćni trener Nikola Kapric.

ŽOK Klek: Zubac (l), Miljević M, Džamić, Bogdanović, Deurić, Mihajlović, Miljević T, Vučković, Pavlović, Kisić (l), Tošić, Nović, Vidačić

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988