Odbojka

Odbojkašice Srema ostvarile rutinsku pobedu nad Spartakom iz Subotice

Sremska Mitrovica. GŽOK Srem – ŽOK Spartak (Subotica) 3:0 (25:20, 25:19, 25:17) 75:56 Sportska hala Mitrovačke gimnazije, sreda 27. januar 2021; sudije Jovančić Branislav i Zotović Svetlana, linijske sudije Marinković i Mlađan, delegat Ćato, zapisničar Milovac; utakmica se igrala bez gledalaca.

U zaostaloj utakmici XI kola Super lige Srbije odbojkašice Srema su na svom terenu savladale ekipu Spartaka iz Subotice. Meč je bio važan obema ekipama. Spartak se borio da izbegne takmičenje u play out-u a Srem je želeo da se pre play off takmičenja pozicionira na što više mesto. Sremice su u meč ušle prilično opušteno pa je Spartak napravio razliku od dva pa i tri poena koju je održavao do polovine prvog seta. Tek tada su se domaće igračice trgle napravivši seriju od šest naspram Spartakovog jednog poena. Tu malu razliku Sremice su do kraja seta i povećale pa se i pored neizvesnosti sve završilo sa rutinskih 25:20 i vođstvo od 1:0.

Bio je to jedini ozbiljan otpor gošći inače ne baš previše raspoloženoj ekipi Srema. U drugom i trećem setu Srem je bez nekih većih problema napravio i održavao razliku nad slabijim protivnikom. Meč je na zadovoljstvo malobrojne publike završen ubedljivom pobedom Sremica. U Sremu standardno dobro su igrale Savović i Živanović a svoj talenat je u više navrata pokazala i Dunja Grabić pogotovo na zadacima prijema servisa. U drugoj polovini trećeg seta priliku je dobila i četrnaestogodišnja Ana Mihajlović i zaista ju je uspešno iskoristila. Kod gošći je bolja od ostalih bila srednjak Ana Jeković.

Već u subotu Srem igra novu utakmicu redovnog četrnaestog kola protiv tradicionalnog rivala ekipe ŽOK Klek.

GŽOK Srem: Mihajlović, Grabić, Stanojević, Savović, Roganović, Narančić, Egić (l), Jovanović, Mićunović (l), Andrić, Antić, Živanović, Vasić, trener Vladimir Kapriš, pomoćni trener Nikola Kapric.

ŽOK Spartak: Korolija, Dragović, Vidojević, Tadić (l), Jurić (l), Drčić, Džaković, Jeković, Stojanović, Lekić, Petrović, Vrcelj, Vasić, Filipović, trener Mirjana Musulin.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988