Odbojka

Odbojkaši Srem Eatona po svom običaju toplo-hladno

Sremska Mitrovica, Srem EATON – Stražilovo (Srem. Karlovci) 0:3 (22:25,11:25,23:25) 56:75 subota 30.01.2021., hala PSC „Pinki“ 18 sati, sudije: Lazić M. i Nešković S., delegat: Kovačić Z., bez gledalaca.

Nakon ubedljive pobede na gostovanju u Somboru pre dva dana, protiv istoimene ekipe, očekivalo se da će se odbojkaši Srem Eaton-a konačno trgnuti i u nastavku takmičenja (posle duže pauze), zaigrati onako kako to mogu i kako se to od njih očekuje. Međutim, to se nije dogodilo. Pobedu u sinoćnjem meču protiv ekipe Stražilova odneli su gosti iz Sremskih Karlovaca koji su jednostavno više želeli te bodove od domaćina.

Ono što je najviše smetalo malom broju posmatrača sinoćnje utakmice u hali je nedostatak borbenosti i odsustvo svake želje da se pokuša igrati odgovrnije, bolje i konačno efikasnije. Trenera ekipe Stanislava Savića smo pitali za njegovo viđenje sinoćnjeg meča:

„Šta da vam kažem… ja sinoć nisam video ništa što liči na neki ozbiljni pokušaj da se pokaže igra vredna pažnje i komentara. To što ste me sada pitali ja pričam i pokušavam da promenim u ovom Klubu evo već četvrtu sezonu. Sami ste svedoci koliku i kakvu pomoć imam u tome (kroz smeh – „ali imam naravno kritike“…, to ovde tako treba, oni koji slabo ili ništa ne rade uvek budno motre sa strane, uvek znaju kako to treba – mi nažalost živimo u „zemlji bez ogledala“).

U Somboru je pre dva dana igra „zaličila“ na nešto što bi moglo da se nazove početkom dobrih promena, čak sam priznajem i ja bio malo izneneđen, naravno prijatno, u svakom slučaju pristup igri je bio poželjan, gde su neki igrači po mom mišljenju prikazali igru iznad svojih trenutnih mogućnosti. Naravno bilo je grešaka ali se, usled jake tenzije u ekipi da se gura dalje, da se zbiju redovi, da se bori, na kraju stiglo do važne pobede. Nakon toga smo se dogovorili da imamo dan pauze, obzirom da nas za ovaj vikend čekaju još dve utakmice, seniorska i juniorska, pošto je prvenstvo zbog već poznatih okolnosti bilo duže u prekidu. I onda smo juče izašli na teren i odigrali onako kako ste već videli. Ako ćete komentar reći ću vam kratko – tim od pre dva dana i sinoćni tim, to nisu dve iste ekipe, ni slične, a postava na terenu je bila ista!? Samo jednu stvar sam rekao ekipi pred početak meča – „momci, ovu utakmicu večeras če dobiti igra u odbrani“, drugim rečima poručio sam im da se pokušaju angažovati još više nego pre dva dana u Somboru (a bilo bi dovoljno da su makar samo toliko prikazali), ostalo ste videli, da ne trošimo reči.

Znate, mi ne poštujemo struku i to je ovde oduvek tako. Struka nema mesto koje joj procesom ozbiljnog rada pripada. Nema toga što mi ne možemo da srozamo i unizimo ako samo poželimo, a verujte žara za to nikada ne fali. Mnogo toga mi smeta ali to je duga priča.

Evo vam samo jedan mali primer. Juče su počele pripreme pionirske reprezentacije Srbije za kvalifikacije za Evropsko Prvenstvo. Na tim pripremama nalaze se 3 dečaka iz Sremske Mitrovice od ukupno 16 pozvanih iz cele Srbije. Dva su članovi GOK Srem Eaton, Vladimir Ćorić i Luka Maćešić kome su ovo prve pripreme, a jedan je dojučerašnji član ovog kluba, koji od ove sezone nosi dres Vojvodine NS Seme, Andrej Cvitković. Mislite da ćete neki članak vezan za tu informaciju negde pronaći i pročitati? Mislite da ćete nedge videti neki gest zahvalnosti za rad, trud, požrtvovanje, za neke mlade ljude koji treba sutra da budu budućnost ove zemlje? Nećete. Vi tu vest evo sada čujete od mene. Da se odmah razumemo, ta deca nisu samo plod moga truda i znanja. Postoji čitav niz ljudi koji svojim aktivnostima učestvuju u ovom procesu, prof. Zoran Kovačić na svom punktu u OŠ „Slobodan Bajić – Paja“, naš trener mlađih kategorija Nenad Pajić, njegov prethodnik Mihalj Foro, naravno finalno i ja kao koordinator svih tih aktivnosti i neko ko brine o daljoj nadgradnji te dece. Tri od šesnaest je otprilike petina, oko 20%, koliko jedan mali klub u četvrtom stepenu takmičenja pruža svoj doprinos budućnosti vrhunskog sporta ove zemlje. Malo li je?! Za tri minule sezone za nama, od kako sam ja trener u GOK Srem Eaton, šest dečaka je do sada bilo pozivano u nacionalne selekcije, pionirske i kadetske. Taman za anonimnost, taman za ništa.“

Sledećeg vikenda u goste u Sremsku Mitrovicu dolazi još jedan klub iz donjeg dela tabele Druge lige SEVER, Mladost iz Bačkog Petrovca. O očekivanjima vezanim za ovu utakmicu trener Savić kaže:

„Mi moramo da igramo uvek sa željom da se pokažemo i dokažemo. Mi smo tim sastavljen od mladih igrača kojima bi trebala da bude važna afirmacija i stvaranje dobre slike o sebi u odbojkaškim krugovima. Kvalitet imamo ali sve je u glavi, to i jeste ta glavna razlika između zelih igrača, seniora i igrača mlađih dobnih kategorija, koja je zakon u muškom sportu. Ja verujem u moj tim, a želim im da i oni pažljivo slušaju moje kritike i savete vezane za njihov rad i napredak. Onda ćemo biti na pravom putu uspeha i ponosa na sopstvena postignuća.“

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142