Odbojka

Važna pobeda odbojkaša Srem Eatona

Sremska Mitrovica, 31. oktobar 2020., hala PSC „Pinki”, Srem EATON – West (Šid) 3:1 (25:21, 23:25, 28:26, 25:17) 101:89 sudije: Lazić M. i Nešković S. (Šabac), delegat: Kovačić Zoran (Sremska Mitrovica), početak u 17 sati, bez publike.

U jučerašnjoj utakmici u hali PSC „Pinki” u Sremskoj Mitrovici odbojkaši domaćeg Srem EATON-a bili su bolji od komšija iz Šida i zabeležili važnu pobedu u petom kolu lige. Mitrovčani su dobro otvorili meč i mirnom igrom stigli do vodstva posle prvog seta, a onda je na početku drugog opet došlo do pada u koncentraciji i on je u završnici skliznuo na stranu gostiju, koji su iskazali ambiciju da prirede još jedno neprijatno iznenađenje i iz Mitrovice odnesu bodove. I treći set je takođe protekao u igri u grču domaćih odbojkaša, da bi u dramatičnoj završnici vođeni znalački sa klupe Sremovi odbojkaši prelomili taj set u svoju korist i oslobodili se psihološkog pritiska. Trener Savić je u završnici tog seta pronašao dobitnu postavu, pa je četvrti set bio daleko ubedljiviji u korist Mitrovčana nego prethodna tri.

„Ako me pitate u vezi postave ona jeste možda u ovom trenutku čudna ali to je postava za budućnost. Nakon poraza u Novom Sadu od ekipe Vojvodine NS Seme 3, kada smo u potpuno nebuloznoj igri dozvolili sebi da izgubimo od mladog sastava Vojvodine, odlučio sam se za neke rezove u ekipi obzirom da sa tri startna poraza iz četiri meča ne možemo baš da očekujemo visok plasman u ovoj sezoni u kojoj sada više zavisi od drugih nego od nas, tako da sam rešio da „trpim“ neke mlade igrače u postavi kako bih im pružio priliku da steknu neophodno iskustvo, samim tim i pojačaju konkurenciju u ekipi u budućnosti, a da to naravno ne bude na veliku štetu same ekipe i konačnog rezultata u utakmicama koje igramo. Tako ćemo konačno doći i do odgovorra o potvrdi kvaliteta onih koji trenutno brane pozivije startera u timu. To ste konačno i videli večeras. Naravno da je rezultat mogao biti i 3:0 unašu korist da su malo ranije zarotirane neke pozicije kada je škripalo ali zabeležena je prvo pobeda (što se primarno gleda u poretku na tabeli), a potom i maksimalna tri boda. Da, igrali smo na „ivici noža“ ali samo tako se može sazrevati – „kad je važno“ i ja sam tu maksimalno fleksibilno ispratio napore moje ekipe, što se kaže „do krajnje granice“ reagujući kad je važno. Moramo prosto proći kroz situacije koje zahtevaju igru na maksimumu naprezanja i pozitivan učinak u takvom nadigravanju.”

Sledeće nedelje Srem EATON gostuje ekipi Kikinde.

„To će biti veoma teško gostovanje, koje će pokazati da li smo nakon startnog lutanja konačno izašli iz krize ili ne. Sastav Kikinde se nikako ne sme potceniti, pogotovo jer su oni ušli u ovu sezonu veoma ambiciozno i znatno se pojačani u odnosu na prehodnu. Ova utakmica može biti prelomna za dalji rasplet vrha tabele Druge lige „SEVER“ i zbog toga ima izuzetnu draž i važnost. Mislim da je u ovoj utakmici ekipa Kikinde blagi favorit, da nas čeka jedno teško gostovanje ali verujem u potencijal moga tima, u svoj rad i znanje, kao i njihovu želju za dokazivanjem.”

Odbojkašima Srema želimo da nas sa gostovanja u Kikindi obraduju lepim vestima i konačno proteraju iza sebe loše partije s početka takmičenja.

Srem EATON: Đekić lib., Babić N. lib., Petković R., Kovačić kap., Jelenić, Đorđić, Milutinović, Lazarević, Stokić, Milojković, Ljubišić, Jurišić, Babić Ž..

Trener: Stanislav Savić

Statističar: Vuk Savić

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988