Odbojka

Sremski derbi pripao gostima

Sremska Mitrovica, 17.10.2020., Srem EATON – Mladost (NP) 1:3 (25:23,16:25,19:25,22:25) 82:98 hala PSC „Pinki“, utakmica 3. kola Druge lige „SEVER“, sudije: Đurđević N. i has V., delegat: Janjević D., bez publike.

U trećem kolu prvenstva Druge lige „SEVER“ za seniore, odigranom večeras u Sremskoj Mitrovici, domaći odbojkaši Srem Eatona pretrpeli su poraz u tradicionalnom sremskom derbiju od lidera na tabeli, ekipe Mladosti iz Nove Pazove, čime su značajno umanjili svoje šanse za visok plasman ove sezone. Pobeda ekipa iz Nove Pazove je apsolutno zaslužena, a da redovima domaćih odbojkaša i dalje nije bilo primača Ognjena Ljubišića, koji pauzira zbog prošlonedeljnih problema sa bolom u kolenu koje je osetio pred utakmicu sa Kulpinom.

U večerašnjem derbiju kola, Srem je odigrao nemotivisano, dekoncentrisano i nedisciplinovano u svim elementima igre, omogućivši tako gostima iz Nove Pazove da dođu do trijumfa i veoma važnih bodova.

Trener Savić ovako komentariše meč i igru svojih momaka:

„Jedno bledo izdanje mog tima, koji nije pronašao u sebi motiv da ovoj utakmici da epitet derbija, koji ona inače tradicionalno nosi i opravdava. Ekipu Mladosti iz Nove Pazove nikada ne smete da potcenite i meni zaista nije jasno odakle mojim igračima u glavama ta sloboda, da ponašanjem na treninzima ove nedelje i komentarima još od završetka naše utakmice u Kulpinu, smatraju da će lako izaći na kraj sa ekipom Mladosti. Ilustrativan podatak za ovo što kažem je upravo komentar pojedinca iz svlačionice neposredno pred utakmicu, na moje pitanje kako razmišljamo pred početak meča – „3:0 za nas“!? Pazite, tri nedelje pre imali smo trening utakmicu koja je završila rezultatom 2:2, u odnosu na tu situaciju mi nastupamo bez igrača koji je u pripremnom periodu u konkurenciji na mestu primača ostavio najupečativljiji utisak, a do vas kao trenera dopre ovakva jedna olako data izjava… Meni je već u tom trenutku sve bilo jasno. Ruku na srce, imali smo sreće da nam je protivnik u završnici prvog seta na svoje greške prepustio taj set, inače bi rezultat zaista bio 3:0 ali za našeg večerašnjeg protivnika, ne zbog toga što smo mi lošija ekipa, nego što u glavama nismo bili spremni da u pravom trenutku pokažemo koliko vredimo, već smo smatrali da je to završena stvar i da nam bodovi iz ovko važne utakmice pripadaju „sami po sebi“.

Ovo je jedna veoma ružna navika moje ekipe, sa kojom se kao trener borim već dugo ali za sada bez ozbiljnijeg uspeha. O generaciji mitrovačkih odbojkaša 2000-to godište i mlađi još od mog dolaska u klub slušam u superlativu, kako je to jedna izuzetno talentovana generacija, kako će oni postići ovo i ono… Ta deca su već veoma rano poletela, bez ikakvog realnog pokrića. Tačno je da postoji izvesna doza talenta, da kažemo predispozicija za zapaženiji rezultat ali nju prati i ozbiljna mentalna barijera za prijem i obradu informacija koje dobijate kao igrač tokom treninga, posebno detalja vezanih za tehničko-taktičko ispoljavanje, pa i fizičku pripremu. Takođe je prati i izražena doza „lenjosti“ i odbojnosti ka ozbiljnom radu i izlaganju većim zahtevima u trenažnom procesu. Dosta tih mladića ne razume da je vreme njihovog talenta prošlo, da su neki početni uspesi u mlađim kategorijama iza njih, a da takođe i na tom planu to nisu neki preveliki uspesi, već tek blagi potsticaji ka još ozbiljnijem radu.

Pri tome, velika mana ovih generacija je apsolutno odsustvo samokritičnosti u radu. Oni za svaki svoj loš potez, slabo zalaganje, izostanak sa treninga imaju u svojim glavama „logično objašnjenje“, tj. opravdanje i po pravilu je uvek kriv neko drugi (roditelji, škola, nastavnici, trener, klub…). Da samo malo čitaju literaturu vezanu za ono čime se kao bave naišli bi na podatak da je taj slučaj ponašanja davno konstatovan i opisan kao „štit narcisoidne žice“. Interesantne stvari možete da saznate ako neprekidno tragate i proširujete vidike radom na sebi. Nažalost, ta potreba za čitanjem ozbiljne literature, pa potom promišljnjem o tome, a onda ispravljanjem nedostataka kroz praksis sve više nestaje i nju zamenjuje sve više „praksis šibicara“. Moderno društvo obožava „šibicare“.“

Sledi utakmica protiv Vojvodine NS Seme 3 koja se igra sledećeg vikenda u novom Sadu.

„Pred nama je nimalo laka utakmica, protiv jedne mlade ekipe, praktično skoro kadetske reprezentacije Srbije u malom, sa talentovanim momcima koji vredno i marljivo rade želeći da se profesionalno afirmišu u odbojci. Takva ekipa, koju predvodi i iskusan trener Strahinja Kozić, sigurno nije nimalo lak zalogaj za bilo koga. Mi smo posle dva poraza iz dva derbija za nama u teškoj situaciji da se vratimo u prvenstvenu trku i poznavajući moju ekipu smatram da nas čeka veoma težak meč. Želja svakog trenera je da ga njegova ekipa demantuje igrom na parketu. Videćemo kako će to izgledati sledeće nedelje u Nocom Sadu.“

Želimo odbojkašima Srema da nauče lekcije iz poraza za njima i da slušajući savete svog trenera vrate poljuljano samopouzdanje.

Srem EATON: Đekić lib.1, Babić N. lib.2, Petković R., Kovaćić kap., Jelenić, Đorđić, Milutinović, Lazarević, Stokić, Milojković, Jurišić, Babić Ž..

Trener: Stanislav Savić

Statističar: Vuk Savić

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988