Odbojka

Srem Eaton ubedljiv na startu prvenstva

Sremska Mitrovica, 3. oktobar 2020., SREM EATON – PROLETER  3:1 (25:14,25:19,18:25,25:17) 93:75 hala PSC „Pinki”, sudije Marinković Igor (Ruma) i Milovac Dejana (Sremska Mitrovica), delegat/kontrolor: Kovačić Zoran (Sremska Mitrovica), bez publike.

Na otvaranju ovogodišnjeg dela prvenstva Druge lige „SEVER” za odbojkaše, domaći Srem Eaton ugostio je zrenjaninski Proleter i zabeležio startnu pobedu. Mitrovački odbojkaši su ušli motivisano u ovaj meč i na kraju zasluženo slavili. Malu senku na startni uspeh bacio je po mišljenju svih prisutnih u hali nepotreban gubitak trećeg seta od strane domaćih odbojkaša ali na kraju su bodovi ostali zasluženo u Sremskoj Mitrovici, kod, u ovom trenutku bolje ekipe.

Zanimljivo je bilo ovaj put viđenje utakmice od strane trenera mitrovčana Stanislava Savića, koji je bio malo strog ali na naše iznenađenje na svoj račun: „Igra nije bila na nivou nekog sjajnog izdanja ali bodovi su ostali u Sremskoj Mitrovici i to je ono, što se piše i pamti. Treći set koji smo izgubili ima samo jednog krivca – MENE! Vidim da ste iznenađenji ovom konstatacijom ali to je tako i ja prihvatam svoju odgovornost za tu, ako mene pitate, „veliku brljotinu“. Velik broj igrača je danas prodefilovao parketom bez tkz. preke potrebe i razloga i ta moja koncepcija dovela je do nepotrebnog gubitka trećeg seta. Postoji naravno motiv i zamisao zbog koje je to urađeno tako kako je urađeno, a radi se o tome da nam u sledeća dva kola slede praktično dva derbija, prvi, protiv ekipe Kulpina, a potom protiv ekipe Mladosti iz Nove Pazove, koji mogu već na startu rešiti pitanje pobednika jesenjeg dela šampionata, a možda i same lige u ovogodišnjem izdanju. Vođen ovom činjenicom, svestan da nam je za te susrete potreban širi krug ukomponovanih i spremnih igrača, da dosada nismo imali mnogo kontrolnih utakmica i želeći da dodatno ojačam koheziju u timu, a ceneći da trenutni kvalitet rivala (uz dužno poštovanje protivničkog tima) dozvoljava ovakvo eksperimentisanje (što je rezultat prva dva seta i pokazao) dozvolio sam da mi se potkrade greška u monitoringu ponašanja mojih igrača (posebno rezervnih) tokom meča, što je dovelo do prevelikog opuštanja u igri, velikog pada koncentraceje i na kraju gubitka tog seta. Ovo se naravno prenelo i na start igre u četvrtom setu ali je na sreću prevagnuo trenutni kvalitet moje ekipe i nagli pad u igri protivnika.”

Nije baš čest slučaj da treneri u svom radu budu ovako javno samokritični. Zato smo izdvojili ovaj utisak trenera Savića, kao nešto što je posebno interesantno u vezi ovog meča. „Pazite, ja sam poznat kao neko ko u svom radu teži perfekcionizmu i to zahtevam i od sebe i od onih koje podučavam. Međutim potaći to htenje kod mladih igrača danas je mnogo težak i složen postupak u odnosu na neka prošla vremena. Zadatak igrača je da se kvalitetom svoje igre nameću treneru, a trenera da kroz operativne postupke odgovori na zahteve takmičenja i mogućnosti svoga tima stavi u funkciju postizanja rezultata proporcionalnog trenutnim mogućnostima svoje ekipe. Nije tajna da nas mnogi upućeni ljudi i moje kolege stručnjaci u našoj ligi, a i šire koji prate naš rad i napredovanje javno u izjašnjavanju projektuju u sam vrh pretendenata na šampionsku titulu. Tu nezahvalnu ulogu favorita treba i opravdati ponašanjem na terenu, kvalitetom igre i rezultatima. Problem je utoliko složeniji kada se zna naša koncepcija oslanjanja na sopstvene snage sa posebnim akcentom na pružanje šanse mladim igračima da se afirmišu. Zato ja pokušavam da kroz razgovor sa mojim igračima unapredim njihovu percepciju mojih zahteva, njihovo razumevanje moje vizije i merila vrednosti, na opšte dobro svih učesnika u tom procesu. Tu i dolazi do problema jer njihova mladost ima svoje poglede na celu stvar ali ja verujem u svoje znanje i iskustvo, u svoj rad i na kraju i u njih koje sam odabrao i ukazao im poverenje. Želim da im ličnim primerom pokažem kako čovek treba da se odnositi prema sopstvenom radu i greškama, kako se preuzima odgovornost i kako se interes kolektiva stavlja ispred ličnog interesa. Na kraju ću iskoristiti priliku da mom timu čestitam uspešno otvaranje ovogodišnjeg takmičenja i da im poželim da sledeći moje zahteve u procesu treninga i viziju njihove igre, svi zajedno stignemo do za mnoge od njih prvog ozbiljnijeg seniorskog uspeha.”

Sledeće subote odbojkaši Srem Eatona gostuju u Kulpinu istoimenoj ekipi, a ova utakmica nosi epitet derbija kola! Našim odbojkašima želimo još bolju partiju i trijumf u prvom ovosezonskom derbiju.

Srem Eaton: Đekić lib.1, Babić N. Lib.2, Petković R., Kovačić kapiten, Jelenić, Đorđić, Milutinović, Lazarević, Stokić, Milojković, Ljubišić, Jurišić, Babić Ž..

Trener: Stanislav Savić

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291