Odbojka

Odbojkašice Srema ubedljivo savladale Jedinstvo u sremskom derbiju

Sremska Mitrovica. Petak, 30. oktobar 2020. u 19.30 sati ŽOK Srem – Jedinstvo Stara Pazova 3:0 (29:27, 25:20, 25:18) 79:65 Mitrovačka gimnazija, utakmica bez gledalaca; sudije: Petrovic Aleksandar – Todorović Vladan, linijske sudije Marinković i Mlađan, zapisničar Milovac, delegat Popović.

Sremski odbojkaški derbi osmog kola Superlige Srbije zasluženo je pripao domaćinu ekipi Srema. U odličnoj utakmici Srem je bio bolji u svim elementima ove igre od gošći iz Stare Pazove.

Bez obzira na četiri od povreda ili bolesti tek oporavljene igračice Sremice su zaigrale čvrsto rešene da prekinu seriju poraza iz prethodnih kola. Ekipa Jedinstva čiju okosnicu čini nekoliko juniorskih i kadetskih reprezentativki Srbije Novosađanke Kockarević i Osmajić, Čačanka Savić, Mitrovčanka Tica i druge predvođene veoma uglednim stručnjakom ujedno i trenerom kadetske reprezentacije Srbije Jovom Cakovićem delovale su zastrašujuće ali to nije ni malo uplašilo mitrovačku ekipu predvođenu trenerom Kaprišem. Od samog početka Srem je funkcionisao kao sat a posebno su se odličnim prijemom istakle Savović i libero Mićunović.

Srem je poveo na početku utakmice ali je Jedinstvo uspelo da preokrene set posle nekoliko sjajnih servisa Vanje Savić. Srem je pristigao rezultat na 22:22 da bi Jedinstvo bilo na domak pobede u prvom setu povevši sa 24:22. Sremice su se ipak trgle i u veoma uzbudljivom finišu sa puno preokreta zahvaljujući večeras odličnoj Vasić dobile set. Time je utakmica definitivno prelomljena. Jedinstvo je ostalo u meču zahvaljujući velikoj požrtvovanosti kao i odličnoj korektorki Vanji Savić koja je svojim neuhvatljivim smečevima održavala kakav takav priključak. Mitrovčanke su nastavile u visokom ritmu. Savović je apsolutno dominirala kako u napadu tako i u prijemu, a uz nju se sa većim brojem sjajnih prijema i još više odbrana u polju istakla libero Mićunović. Za razliku od meča sa Crvenom Zvezdom Sremov blokerski par Živanović i Andrić se dobro izneo na mreži sa visokim igračicama Jedinstva. Raduje i dobra igra Maje Jovanović koja se posle povrede približava svojoj standardnoj formi kao i mlade Vasić koja je večeras pružila svoju najbolju ovogodišnju utakmicu.

Sledeće nedelje Srem gostuje u Obrenovcu gde se sastaje sa prošlogodišnjim prvakom Srbije ekipom Tenta. Biće to prilika da Mitrovčanke koje trenutno zauzimaju peto mesto na tabeli Superlige sa četiri pobede i četiri poraza pokažu mogu li ove sezone i više od sredine tabele.

GŽOK Srem: Savović, Vasić, Roganović, Živanović, Andrić, Jovanović, Mićunović (libero), Grabić, Mihajlović, Narančić, Egić, Antić, Stanojević trener Vladimir Kapriš, pomoćni trener Nikola Kapric.

ŽOK Jedinstvo: Milanović, Osmajić, Medved (l), Kockarević, Nedeljković, Glušac, Jonjev, Savić, Tica, Pavlašević (l), Đokić, Lazović, trener Jovo Caković

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142