Odbojka

Odbojkašice Srema ubedljive protiv ŽOK Kleka

Sremska Mitrovica. Petak, 09. oktobar 2020. – 19.30; Mitrovačka gimnazija-Sremska Mitrovica; sudije Stojanac Vladimir – Radovanović Zoran, pomoćne sudije Marinković i Mlađan, zapisničar Milovac, delegat Ćuk. 

GŽOK Srem-Sremska Mitrovica – ŽOK Klek Zrenjanin 3:0 (25:15 25:22 25:21)

Sremice se u četvrtom ovosezonskom nastupu u Super ligi Srbije ostvarile svoju treću pobedu. Na domaćem terenu u Sportskoj hali  Mitrovačke gimnazije savladana je ekipa ŽOK Kleka. Bio je to meč starih rivala koji su se u proteklih desetak godina takmičili na različitim nivoima često u važnim utakmicama za opstanak ili plasman u viši nivo takmičenja.

Od samog početka ekipa Srema je bila izrazito dominantna pružajući zaista odličnu igru. Kada se činilo da će meč brzo ići ka lakoj završnici domaće odbojkašice su se opustile pri kraju prvog seta pa su Klečanke naglo počele da smanjuju zaostatak u poenima. Od 24:11 za Srem stiglo se do rezultata 25:15. To je gošćama iz Kleka dalo krila pa su već na početku drugog seta povele a domaće je od prave katastrofe spasila Marija Jovanović koja je sa nekoliko dobrih servi i napada iz druge linije održavala kakav takav priključak. Klek je u jednom trenutku poveo sa 14:7 te se činilo da je set izgubljen za domaće igračice. Preokret je nastao kada je pri rezultatu 19:13 posle tajm auta koji je uzeo trener Kapriš na servis došla najbolja igračica Srema Maja Jovanović koja je veoma preciznim i snažnim servisima razbila prijem gošći, a Srem se sa šest uzastopnih poena približio na 19:18. Potom je sa ubitačnim servisima nastavila i Jelena Vasić donevši Sremu prednost 24:20. Konačno Srem dobija i drugi set 25:22 i to je praktično bio kraj meča.

U trećem setu su domaće igračice dominirale sve do rezultata 24:17 kada je ponovo došlo do opuštanja na prijemu, Klek je napravio četiri uzastopna poena ali je potom usledila servis greška dotle uspešne Tošić i to je bio kraj seta i utakmice.

Zaslužena pobeda Sremica koje već u utorak u Beogradu igraju zaostalu utakmicu četvrtog kola protiv odlične ekipe Partizana. Biće to još jedna prilika da ova ekipa pokaže svoje mogućnosti pogotovo ako otklone probleme na prijemu koje su imale u pojedinim fazama ovog meča.

GŽOK Srem: Savović, Vasić, Roganović, Živanović, Andrić, Jovanović, Mićunović (libero), Grabić, Mihajlović, Narančić, Egić (libero), Stanojević, trener Vladimir Kapriš, pomoćni trener Nikola Kapric.

ŽOK Klek: Miljević Marija, Džamić, Bogdanović, Deurić, Mihajlović, Miljević Tamara, Vučković, Pavlović, Praštalo, Tošić, Nović, Zubac (libero), Kisić (libero), trener Pavlović Zoran.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291