Odbojka

Srem u Bijeljini kratak za poen

Bijeljina. 15.09.2020., sala Gimnazije, početak 20.30 časova. Radnik – Srem EATON 3:2 (25:21,25:19,19:25,16:25,15:14) 100:104

Počela je nova takmičarska sezona za odbojkaše mitrovačkog Srem Eaton-a. Na prvoj pripremnoj utakmici koju su odigrali u Bijeljini protiv ekipe OK „Radnik”, mitrovčani su poraženi mimimalnim rezultatom 3:2.

Stanislav Savić, trener Srem Eaton-a ovako je sumirao sinoćnu igru svojih igrača: „Rezultat ove startne kontrolne utakmice nije bio u prvom planu, već moja želja da nakon početka priprema, 03. avgusta, ukažem priliku širem broju igrača koji konkurišu za startnu postavu tokom pretstojeće takmičarske sezone. Nedostajao nam je sinoć povratnik u redove našeg kluba, Žarko Babić, koji je blago prehlađen, pa je moja procena bila da se na put krene bez njega, kako bih  sačuvao ostatak ekipe od potencijalnog rizika. Sigurno je da nam je on nedostajao u jučerašnjem odmeravanju snaga protiv vroma dobre ekipe Radnika, do prethodne sezone člana Premijer lige BiH.

Na samom startu pretrpili smo minimalan poraz, koji da tako kažem – obećava. Bila je to jedna dobra utakmica, u kojoj su obe ekipe imale svoje uspone i padove, što je uobičajeno za ovaj trenutak pripremnog perioda. Mi se nalazimo u šestoj nedelji rada i nakon pojačane fizičke i tehničke pripreme, ušli smo u fazu većeg akcenta na taktiču pripremu kroz uigravanje ekipe pred start takmičarske 2020/21..

Ušli smo veoma motivisano na startu i odlično otvorili meč, a onda smo u sredini prvog seta dopustili sebi da se uljuljkamo u vodstvu i uđemo u rutinu, što je rezultiralo gubitkom fokusa, pa smo od pet poena razlike za nas, očekujući da je sve već završeno samo po sebi, stigli do pet poena razlike za nešto iskusniju ekipu Radnika, koja je postepeno zbijala svoje redove, pojačavala pritisak i na kraju, iskoristila to što nas je uhvatila na “spavanju”. Jednostavno, kada je bilo najvažnije, kada se lomio rezultat seta, mi smo se spotakli, malo o svoje sopstvene greške, malo o nešto izraženiji ego (od poželjnog) kod mojih mlađih igrača, što je problem koji nas duže vreme muči i na kojem konstantno radimo u cilju da ga postepeno otklanjamo iz naše igre i to je dovelo do pojave izrazite dekoncentracije u pristupu igri u završnici prvog seta, pa smo tako od seta pod kontrolom stigli do izgubljenog seta.”

U nastavku meča, Sremovi igrači su bili pod utiskom olako prokockane prilike u prvom setu, pa su drugi set odigrali uz mnogo oscilacija tokom igre, ne uspevajući da stabilizujemo svoju igru i povrate kontrolu ni u jednoj fazi igre. Tako je vrlo brzo rezultat bio 2:0 u setovima za Radnik. „Ovo je jedan od najozbiljnijih problema u mom timu, dužina faze potrebne za „resetovanje” u glavi i ponovni ulazak u fokus i ritam nadigravanja. On je veoma izražen kod mladih ekipa kakva je naša, gde startnu postavu čine 4 praktično još uvek kadeta od kojih su neki tek sad prešli u kategoriju mlađih juniora, pa ja kao njihov trener pokušavam da se nosim sa tim izazovom, te da svojim iskustvom i znanjem, kroz razgovor doprem do njih i utičem na izmene u njihovom poimanju i rezonovanju vezanom za pristup nadigravanju.”

Promena dizača donela na startu trećeg seta donela je sa sobom i promenu ritma igre u korist ekipi Srema, čemu je po proceni trenera Savića delimično doprineo i pad ritma u igri ekipe Radnika. „Smirili smo i ohladili glave, smanjili broj grešaka i sledeća dva seta rešili u svoju korist. Svojim ulaskom u igru dizač Ivan Stokić je pokazao da na toj poziciji imamo dva veoma dobra igrača koja uvek mogu da donesu pozitivne promene u igri mog tima i podignu kvalitet igre. Pored Ivana, zadovoljan sam i jučerašnjim debijem novog igrača u mojoj ekipi na poziciji blokera Dragana Jelenića. On je uneo neophodnu agresivnost i brzinu na toj poziciji, što je dobro u smislu primera našim mlađim igračima kako se treba ponašati u igri na toj poziciji. Naravno da tu ima još finesa na kojima treba raditi ali globalno prvi utisak je zadovoljavajući.”

U petom setu zbog ograničenog vemena za trening igralo se samo do petnaestog poena, a srećniji u poslednjem poenu pri rezultatu 14:14 bili su igrači Radnika, koji su u tom poenu uspeli da se dva puta odbrane od naizgled već gotovog poena za Srem i da na kraju oni poentiraju za konačnih 15:14 i 3:2 u setovima.

„Na kraju konstatujem da u odnosu na prethodnu sezonu imamo nove igrače na pozicijijama korektora, blokera i primača, što otprilike čini 50% ekipe. Svaki od njih ima potencijal i kvalitet da unapredi našu igru na toj poziciji u odnosu na prethodnu sezonu i to je na momente bilo potpuno jasno na terenu, samo je otrebno nešto malo vremena iskustva i strpljenja sa moje strane kao trenera. Ubeđen sam da će sve već izgledati mnogo drugačije i bolje kroz par nedelja i još nekoliko kontrolnih i prvenstvenih mečeva. Ova generacija mitrovačkih odbojkaša poseduje kvalitet za rang takmičenja u kome se trenutno nalazimo i predstoji nam samo posao na brušenju forme do starta takmičenja koje je zakazano za početak oktobra. Koliko nezvanično saznajem u prvom koli ugostićemo ekipu Proletera iz Zrenjanina, a onda nas put void u Kulpin, gde ćemo se potruditi da srušimo tradiciju od tri uzastopna poraza rezultatom 3:2 u poslednje dve godine. Verujem u svoje znanje i rad, kao i u mogućnosti i potencijal igrača koje predvodim. Za protekle tri godine prešli smo dug i trnovit put, trebalo je vremena i strpljenja ali mislim da se na kraju sve to isplatilo i da Mitrovica danas ima ekipu iz svojih redova, na koju može biti ponosna. Neki novi klinci na pragu svojih karijera obećavaju da je budućnost mitrovačke odbojke na čvrstim temeljima. Ja im želim sreću u takmičenju, uz još jednu konstataciju da sam kao trener ponosan na njih i na ono što smo do sada uradili!” – zaključak je trenera Savića.

Srem EATON: Đekić Saša lib.1, Babić Nemanja lib.2, Petković Rade, Kovačić Jovan, Đorđić Uroš, Milutinović Bojan, Lazarević Nikola, Stokić Ivan, Milojković Veljko, Jelenić Dragan, Ljubišić Ognjen, Jurišić Luka.

Trener: Savić Stanislav

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988