Odbojka

Srem Eaton pobedio u Bačkom Petrovcu

Bački Petrovac. Bački Petrovac 22. septembar 2020., hala, početak 21 sat Mladost (BP) – Srem EATON 1:3 (25:15,23:25,12:25,15:25) 75:90.

U sklopu priprema za novu takmičarsku sezonu odbojkaši Srem Eatona iz Sremske Mitrovice odigrali su u Bačkom Petrovcu drugu kontrolnu utakmicu protiv ekipe Mladosti i u tom meču zabeležili pobedu rezultatom 3:1.

Trener Srem Eaton-a Stanislav Savić, ovako je video rezultat i prikazanu igru svojih igrača: – „Zadovoljan sam rezultatom ove kontrolne utakmice obzirom da se radi o ekipi iz našeg ranga takmičenja ali ne baš i igrom moga tima, posebno tokom prvog seta iz kojeg se moraju izvući dobre pouke. Nedostajao nam je sinoć naš starter u postavi, Bojan Milutinović, koji je izostao zbog bolesti ali bez obzira na to, ta činjenica ne sme da bude bilo kakav alibi za nas jer ja želim da u ekipi koju treniram i predvodim imam igrače koji u svakom trenutku mogu adekvatno da zamene onoga ko iz nekog razloga trenutno nedostaje i da se to ne odražava na naš nivo igre. Samo tako možemo govoriti o kvalitetu naše ekipe.

Što se tiče toka utakmice u Bačkom Petrovcu i njenog ishoda, konstatujem das mo ušli u meč slično kao i protiv ekipe Radnika pre par dana u Bjeljini, veoma motivisano, što je dobro, ali smo u toj želji za dominacijom prenebregli potrebu da snagu iskontrolišemo racionalnošću u ispoljavanju tokom nadigravanja, već smo osvajali i rasipali poene tokom prvog seta bez ikakve kontrole. Na tam-autu koji sam uzeo u prvom setu pri rezultatu 8:8, jedino što sam rekao svojoj ekipi je da smo osvojili 8 poena za nas i 8 poena za protivnika i upitao moje igrače hoće li malo dozvoliti i protivniku da i oni ljudi nešto odigraju ili ćemo i dalje igrati po sistemu “mi protiv nas”?! Uprkos ovoj verbalnoj provokaciji, u nastavku smo nažalost nastavili sa sličnom igrom do sredine seta, kada smo posle par zaista grubih grešaka psihički pali i raspali se do kraja. Epilog tog seta je da smo ga izgubili rezultatom 25:15 i zabeležili tom prilikom 20 neiznuđenih grešaka u korist našeg protivnika. No to je cena mladosti, koju plaćate u procesu sazrevanja svoje ekipe.”

U nastavku meča, posle „hlađenja glava” Srem je prikazao potpuno drugačije lice i zrelije postupanje na terenu, te je tako stavio svoju igru pod kontrolu. Tako je drugi set uz još prisutne manje oscilacije u igri, rešen u završnici u korist Mitrovčana rezultatom 25:23. – “Uključili smo racio, stavili pod kontrolu snagu u funkciji igre i nadigravanja i onda logično nije više bilo problema. Prepolovili smo greške u igri sa 20 na (za mene lično) i dalje previsokih 11 i to je odlčulo ishod ovog seta u kome smo ključne poene odigrali u maksimalnom fokusu i prelomili rezultat u našu korist. Ključna ličnost za ovaj preokret i podizanje kvaliteta naše igre je primač Nikola Lazarević, koji je ušao u igru u ovom setu i odigrao do kraja celu utakmicu, a posebno taj drugi set “bez greške” doprinoseći svojim primerom pobedi tima.”

Promena dizača donela na startu trećeg seta se ponovo nije osetila u smislu pada ritma igre ekipe, koja je sad već držala konce igre u svojim rukama. – “Naprotiv, ulaskom u igru dizača Ivana Stokića i blokera Rada Petkovića, te rotacijom Žarka Babića sa pozicije primača na poziciju korektora, dobili smo ponovo dodatni kvalitet u našoj igri. Oni su svojim angažovanjem tokom nastavka meča, još dodatno unapredili igru Srem Eatona.”

„Na kraju konstatujem da smo rezultatski uradili ono što smo želeli, a vremena za priču I ispravljanje uočenih slabosti još ima dovoljno. Ekipa može mnogo, kvalitet nije sporran I svakako ćemo konkurisati za “gornji dom” na tabeli u prvenstvu. Čuo sam da nas mnogi doživljavaju kao kandidata za borbu za prvo mesto ali ja volim dap o tom pitanju budem obazriv. Naravno da sam kao trener svestan da je moj tim zreliji nego prošle sezone kada smo takođe bili u gornjem delu i das mo pojačanjima opet iz sopstvenih redova unapredili našu igru u odnosu na prethodnu sezonu ali sam isto tako svestan i da moji igrači mogu još mnogo bolje od onoga što trenutno pokazuju, pa ću shodno ovom zaključku nastaviti da kao trener zahtevam to od njih. Mislim da je atmosfera u ekipi dobra, kao nikada do sada od kako treniram ovu ekipu i želim da moji momci nastave da rade na sebi ovako, a onda da kroz prvenstvo dobijemo odgovor na to koliko smo se to trudili i da eventulano dobijemo i budućeg šampiona Druge lige “SEVER” za sezonu 2020/21., kao i neka nova imena na odbojkaškom nebu,” zaključak je trenera Savića.

Ekipi Srem Eatona želimo da reči svog trenera pretoči u delo i mitrovačku odbojku i u muškoj konkurenciji vrati u prvoligaški karavan.

Srem EATON: Đekić Saša lib.1, Babić Nemanja lib.2, Petković Rade, Kovačić Jovan, Đorđić Uroš, Lazarević Nikola, Stokić Ivan, Milojković Veljko, Jelenić Dragan, Ljubišić Ognjen, Jurišić Luka, Žarko Babić.

Trener: Savić Stanislav

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142