Odbojka

Odbojkom zaokružene Sportske igre mladih u našem gradu

Sremska Mitrovica – Odbojkom i odbojkom na pesku zaokružene ovogodišnje Sportske igre mladih (SIM) u Sremskoj Mitrovici.

Sportski Savez Grada Sremska Mitrovica je jedna od retkih institucija u Srbiji, a u Sremskoj Mitrovici verovatno i jedina koja od marta meseca održava manifestacije. Takmičenja u nekoliko sportova u okviru Sportskih igara mladih održana su u junu, posle čega je usledila pauza zbog epidemiološke situacije.

Iskoristili smo, u skladu sa propisima koje je država propisala, mogućnost da organizujemo takmičenja. Za decu smo u junu održali SIM dan u kome smo održali sve sportove osim odbojke na pesku i odbojke, koje ćemo danas odraditi. U prvom ciklusu Igara bilo je blizu hiljadu učesnika u 7 sportova, danas očekujemo preko 200 takmičara u odbojci na pesku i u velikoj odbojci čime ćemo zaokružiti ovogodišnje Sportske igre mladih u Sremskoj Mitrovici, spremati se za državno prvenstvo koje će biti održano u septembru na Kopaoniku, u Brzeću gde će naši najbolji takmičari imati mogućnost da se, u skladu sa propisima i sa mogućnostima vezanim za pandemiju, takmiče sa svojim vršnjacima iz cele Srbije. SIM imaju za cilj promociju sporta. Cilj Sportskog saveza jeste da se deca bave sportom. Mi smatramo da sport predstavlja najbolji način i najbolji put za sve ove klince da ne bi prestali da se bave fizičkim aktivnostima. Zbog pandemije, zbog svega ovoga, svih mera, deca se manje kreću, manje vremena provode u društvu, a smatramo da će im socijalizacija, druženje i sport značajno koristiti. Danas održavamo takmičenje poštujući sve mere koje je propisala Vlada Republike Srbije, merimo temperaturu svoj deci, koriste se maske, sva angažovana lica na ovim turnirima se trude da maksimalno ispoštuju mere koje su propisane,” izjavio je generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica Nemanja Crnić.

Organizatori i takmičari, svi učesnici su poštovali epidemiološke mere propisane od strane Vlade Republike Srbije. Ova manifestacija, pored toga što promoviše sport i zdrav način života, uči decu i o značaju prijateljstva, o ferpleju, šta znači dobar drug, dobar prijatelj.

Sremska Mitrovica nam je jedan od omiljenih gradova jer imamo izvanrednu saradnju i sa gradom, i sa čelnicima Sporstkog saveza Sremske Mitrovice. Jedva smo sačekali da nastavimo takmičenje mi iz Uprave i iz organizacije SIM, a i deca. Ovo je dokaz danas koliko ekipa ima, koliko parova ima za odbojku na pesku i dece na odbojci. Saradnja je nastavljena posle dva meseca, više od 60 dana, zbog svih ovih događanja koja su pogodila ceo svet, a naravno i našu zemlju. Nadam se da ćemo danas da završimo ovu priču i da ćemo uskoro da dobijemo pobednike koji će predstavljati ovaj Grad koji mi nosimo u srcu, na državnom takmičenju, a nadam se i za neko međunarodno takmičenje koje će biti, pretpostavljam do kraja ove kalendarske godine. Što se tiče Mitrovice mi smo odradili jedan dobar deo sportova pre dva meseca, pre oko 60 dana. Ostala nam je odbojka na pesku i odbojka iz razloga što su neka deca bila pozitivna, pa smo i zbog toga odložili za neko lepše vreme, onda usledilo sve ovo, i evo danas najzad presecamo vrpcu i nadamo se nekom boljem vremenu”, izjavila je sportska direktorka Sportskih igara mladih, Zorica Mijatović.

Najbolji takmičari iz Sremske Mitrovice, ostvaruju plasman na Državno finale. Najbolji u državi obezbediće učešće na međunarodnom takmičenju.

Najava događaja

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142