Odbojka

GOK „Srem Eaton” predstavio planove za narednu sezonu

Sremska Mitrovica – Predstavljanjem planova za narednu sezonu  Gradski odbojkaški klub „Srem Eaton” je i simbolično počeo pripreme. U sezonu 2020/2021, ulaze sa najvišim ambicijama.

GOK „Srem Eaton” je kao i svake godine tradicionalno predstavio planove za nastupajuću sezonu o čemu su novinarima govorili trener i kapiten tima. U prethodnoj sezoni dobro su se kotirali u gornjem delu tabele, mada ta sezona nije završena zbog vanrednih okolnosti u zemlji i svetu.

Stanislav Savić trener GOK „Srem Eaton” rekao je: „Svi smo u ovom malo neobičnom stanju zbog svega što se izdešavalo, prvi put na ovakav način radimo ali bez obzira na neke poteškoće u startu sa kojima se susrećemo nadamo da će biti na kraju sve dobro.  Nadam se da su i igrači iskoristili pauzu prvo da se psihički i fizički odmore, a potom i pripreme za ovo što je pred nama. Prošla sezona nažalost nije završena iz dobro poznatih okolnosti i mi smo se u toj sezoni kotirali dobro u gornjem delu tabele, međutim sve je na kraju naglo prekinuto. Ove sezone imamo ambicije da probamo da se plasiramo u viši rang takmičenja, da izborimo plasman u Prvu ligu. Smatram da je ekipa za ove tri godine koliko radim sa njima sazrela i da je to ostvariv cilj.”

Ono što je trener Savić istakao kao bitno je da zapravo ništa novo nema u njihovim redovima od igrača u odnosu na prethodne sezone, što znači da imaju kontitnuitet u radu.

„Uglavnom su to sve naša deca iz Sremske Mitrovice ali sad puno zrelija i puno stabilnija tako da se nadam da ćemo u sezoni pred nama ostvariti zacrtano. Drago mi je da smo kraj sezone ipak na neki način obeležili nekim, da kažem tako uspehom, iako je to bilo nezvanično takmičenje za pionire i kadete na nivou Vojvodine. S obzirom na okolnosti, mi treneri smo se između sebe dogovorili da ekipe koje su izborile pravo na završnicu takmičenja u toj konkurenciji, da se okupimo i da odigramo turnir u Sremskim Karlovcima krajem juna. U obe konkurencije, u kadetskoj i u pionirskoj, ekipa „Srem Eatona” osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju čime smo potvrdili naš rad i kvalitet  koji smo imali ali nismo sticajem okolnosti uspeli da to zvanično takmičenje završimo. Nadam se da ćemo ove godine imati prilike i zvanično da pokažemo koliko vredimo i koliko možemo”, dodao je Savić.

Jovan Kovačić kapiten tima, poreklom je iz Sremske Mitrovice, u ekipi GOK „Srem Eaton” igra na poziciji tehničara. Za sledeću sezonu istakao je nekoliko karakteristika tima koje su veoma kvalitetne.

„Primarno mislim da je dobro što smo zadržali ekipu koja je igrala i prošle godine, tako da se već poznajemo manje-više igrači međusobno kao i sa trenerom, takođe kako na terenu tako i van terena. Mi smo i dalje jedna od najmlađih ekipa u Ligi ako ne i najmlađa, mislim da bi trebalo prevashodno da pređemo psihičke barijere kako bi mogli da igramo svaku utakmicu dobro u kontinuitetu. Takva smo ekipa da možemo da pobedimo i prvog na tabeli ali možemo da se mučimo sa nekim ko je na dnu tabele. Mislim da će nam to biti primarni cilj da nekako sami sebe pobedimo i da steknemo te uslove da odigramo svaku utakmicu na visokom nivou,” rekao je kapiten Kovačić.

Naš Gradski odbojkaški klub „Srem Eaton” takmiči se u Drugoj ligi – Sever. Početak igračke sezone bi trebalo da bude polovinom septembra, a pre utakmica Lige trebalo bi da se odigra i nekoliko kup utakmica, o čemu će se odlučivati u skladu sa situacijom, kao i o tome da li će utakmice biti bez publike.

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988